Timp de preparare: 30 - min
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru prajitura cu foi Lica:
- 1 pachet cu foi de napolitane
- 500 g zahar
- 3 oua
- 200 g unt/margarina
- 1 lingura cu varf de cacao
- 2 lingurite cu esenta de rom
- 250 g nuci macinate (eu am lasat-o mai mare)
Mod de preparare prajitura cu foi Lica:
Se mixeaza jumatate din cantitatea de zahar (250g) cu ouale pana capata consistenta unei spume. Se lasa deoparte. Se rastoarna restul de zahar intr-o cratita/tigaie si se caramelizeaza la foc mediu pana devine auriu, apoi se retrage vasul de pe foc. Adaugam untul, nucile macinate, esenta de rom, cacao si se amesteca bine. Se adauga si crema de oua si se mai fierbe pe foc mic 5 minute. Se amesteca bine sa se topeasca toate gramajoarele de zahar care se formeaza.
Se asaza pe un blat o foaie de napolitana si se unge cu o parte din crema-caramel. Se repeta operatiunea pana se epuizeaza crema. Deasupra prajiturii se asaza un fund de lemn si se preseaza bine, pentru a ne asigura ca foile au aderat la crema si nu exista goluri de aer. Se taie prajitura in patratele dupa minimum 4 ore.
Se prepara in 30 de minute si este super buna, normal!
Pofta buna!
Va poftesc pe blogul meu culinar: hcalatorii-culinare-adina.blogspot.ro/
O reteta propusa de: Adriana Dumitru (Adriana_Dumitru_1)
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară