Timp de preparare: 30 minute
Daca zarzavatul e deja fiert, ramas de la o supa strecurata( cu taitei sau galuste), slata poate fi preparata in 30 minute.
Ingrediente necesare pentru salata de boeur:
- 4 morcovi
- 1 radacina patrunjel
- 3 cartofiori
- 1 telina mica
- 2-3 castraveti murati
- carne,
- sare.
Pentru maioneza:
- 1/2 cartof fiert
- 1 galbenus crud de ou
- 3 lingurite mustar
- ulei (aprox. 250 ml).
Pt ornat: 1 morcov (din cei 4) si frunze patrunjel verde
Mod de preparare salata de boeuf:
Zarzavatul deja fiert se da pe razatoarea cu gauri mari apoi se pune intrun bol, dam pe razatoare si castravetii pe care ii adaugam peste zarzavat. Intre timp din ingredientele pt maioneza preparam maioneza: zdrobim f. bine jumatatea de cartof fiert, se amesteca cu mustarul si galbenusul crud de ou, apoi adaugam ulei putin cate putin pana obtinem o maioneza consistenta. Din cantitatea de maioneza, oprim 1-2 linguri pt a acoperi salata, iar restul de maioneza se amesteca cu zarzavatul maruntit, omogenizam bine, adaugam sare dupa gust. Asezam salata pe un platou, o modelam dupa imaginatie, o imbracam cu maioneaza si o decoram folosindu-ne inspiratia de moment. Eu am decupat figurine din morcov folosind formele de biscuiti.
Puteti aranja salata sub forma de floarea-soarelui, folosind pt petale cipsuri de cartofi, iar pt samburi bucati de masline negre.
Aceasta reteta a fost recomandata de blogul dulcesarat.blogspot.ro
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară