IN ACEST ARTICOL:
In perioada sarbatorilor de iarna cautam sa pregatim dulciuri speciale, in combinatii noi, pentru un Craciun cu aroma speciala de portocale!:) Aceste prajiturele lipicioase si aromate sunt atat de bune, incat toata lumea va vrea cate una.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru prajitura cu crema de portocale si lamaie:

Ingrediente pentru aluat:

  • 250 g de faina
  • 180 g de unt rece, taiat in cubulete
  • 85 g zahar pudra

Ingrediente pentru crema:

  • 2 portocale
  • 1 lamaie mare
  • 5 oua
  • 350 g zahar
  • 50 g faina
  • 1 lingura rasa de amidon

Mod de preparare aluat:

Incingem cuptorul la 180 de grade. Tapetam cu hartie de copt o tava dreptunghiulara cu dimensiunile 23x33cm. Amestecam faina, zaharul si untul, folosind un robot de bucatarie sau mixerul.
Mixam pana se formeaza un aluat sfaramicios. Se rastoarna direct in tava pregatita si se niveleaza cu dosul unei linguri, presand usor. Dam aluatul la cuptor pentru 20 de minute.

Mod de preparare crema:

Radem coaja de la portocale si lamaie, apoi le stoarcem de zeama. Avem nevoie de 150 ml suc.
Batem ouale cu zaharul cu mixerul pana se albesc si se topeste zaharul. Adaugam coaja rasa de la citrice(dupa gust) si sucul, amestecam putin pana la omogenizare. Punem faina si amidonul, mixam din noua pana se incorporeaza. Turnam crema peste aluat si mai dam la cuptor inca 20 de minute pana se inchega complet.
Lasam prajitura la racit in tava, apoi se pudreaza cu zahar farin vanilat, se taie si se serveste.
Vai, vai, vai cat este de aromata. Se prepara atat de usor...

Putem sa le pregatim cu cateva zile in avans. Le pastram acoperite cu folie. Este la fel de gustoasa si dupa 3 zile.

Simtiti spiritul Craciunului ?

O reteta recomandata de blogul calatorii-culinare-adina.blogspot.ro/


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri