Reteta vegana: Budinca de seminte de chia

12:11, 9 Noiembrie 2013 publicat în Retete culinare5 share-uri

Cand vine vorba de folosit in bucatarie, semintele de chia sunt foarte versatile. Se pot presara peste cereale la micul dejun, in iaurt sau in salate, pentru o aroma de ca de nuci. Eu am ales sa le consum intr-una dintre cele mai usoare variante – le-am transformat intr-o budinca delicioasa in doar cateva minute.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru budinca de seminte de chia:

  • 3-4 lingurite de seminte de chia
  • apa plata sau filtrata
  • lapte vegetal (eu am folosit de migdale)
  • 1 banana
  • fructe deshidratate (curmale, caise, stafide)
  • nuci romanesti sau pecan, migdale (10 migdale)
  • scortisoara

Mod de preparare budinca de seminte de chia:

Semintele de chia se pun intr-un pahar plin cu apa plata, migdalele se lasa la inmuiat intr-un vas cu apa, peste noapte. Daca este foarte cald in bucatarie, se lasa la frigider. Dimineata se amesteca la blender laptele vegetal, banana si o parte din migdalele inmuiate. Se adauga semintele de chia, si se amesteca bine cu o lingurita, pana ce acestea sunt amestecate omogen in budinca. Se trec in borcanul pentru servit, se orneaza cu fructe uscate si nuci, si se presara cu scortisoara, pentru aroma. Este un mic dejun foarte usor, foarte gustos, si plin de nutrienti.

Citeste si:
Cofetăria pentru produse fără gluten L’Amande are în plan pentru...
Cofetăria pentru produse fără...

Daca esti interesata de mancarea raw vegan, iti recomandam sa vizitezi blogul www.blogculegume.ro

Citeste si:
LONCOLOR ULTRA îmbracă haine noi și primește un vot de încredere de...
LONCOLOR ULTRA îmbracă haine...

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri