12:11, 9 Noiembrie 2013 publicat în Retete culinare

Cand vine vorba de folosit in bucatarie, semintele de chia sunt foarte versatile. Se pot presara peste cereale la micul dejun, in iaurt sau in salate, pentru o aroma de ca de nuci. Eu am ales sa le consum intr-una dintre cele mai usoare variante – le-am transformat intr-o budinca delicioasa in doar cateva minute.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru budinca de seminte de chia:

  • 3-4 lingurite de seminte de chia
  • apa plata sau filtrata
  • lapte vegetal (eu am folosit de migdale)
  • 1 banana
  • fructe deshidratate (curmale, caise, stafide)
  • nuci romanesti sau pecan, migdale (10 migdale)
  • scortisoara

Mod de preparare budinca de seminte de chia:

Semintele de chia se pun intr-un pahar plin cu apa plata, migdalele se lasa la inmuiat intr-un vas cu apa, peste noapte. Daca este foarte cald in bucatarie, se lasa la frigider. Dimineata se amesteca la blender laptele vegetal, banana si o parte din migdalele inmuiate. Se adauga semintele de chia, si se amesteca bine cu o lingurita, pana ce acestea sunt amestecate omogen in budinca. Se trec in borcanul pentru servit, se orneaza cu fructe uscate si nuci, si se presara cu scortisoara, pentru aroma. Este un mic dejun foarte usor, foarte gustos, si plin de nutrienti.

Citeste si:
7 Cosmetice naturale cu miere și lăptișor de matcă
7 Cosmetice naturale cu miere...

Daca esti interesata de mancarea raw vegan, iti recomandam sa vizitezi blogul www.blogculegume.ro

Citeste si:
Nutrienții din alimentație -  cum sunt clasificați și care sunt...
Nutrienții din alimentație -...

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri