Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru prajiturele cu dovleac:
- 400g faina
- 250 ml ulei
- 300 g dovleac copt
- 160 g zahar brun
- 100 g zahar tos
- 2 oua
- o lingurita scortisoara
- jumatate lingurita nucsoara macinata
- jumatate lingurita ienibahar macinat
- un sfert de lingurita cardamom praf
- un sfert de lingurita de ghimbir praf
- un sfert de lingurita de piper alb macinat
- un pliculet zahar vanilat
- un pliculet praf de copt
- un sfert de lingurita de bicarbonat de sodiu
Mod de preparare prajiturele cu dovleac:
Amestecam cu o lingura cele doua tipuri de zahar cu uleiul. Adaugam dovleacul copt si pasat, omogenizam. Urmeaza ouale, dupa care mai mixam 2-3 minute.
Amestecam faina cu condimentele, praful de copt si bicarbonatul de sodiu. Turnam peste ingredientele umede si amestecam cu o lingura, doar pana se omogenizeaza, nu mai mult.
Punem cate o lingura de aluat pe o tava tapetata cu hartie de copt, lasand o distata de 2-3cm intre doua prajiturele, pentru ca isi vor mari dimensiune la cuptor. Coacem 10 - 15 minute, la 200 de grade, pana se rumenesc. Fiind destul de multe, le-am copt in vreo 3-4 transe.
Dupa cum va spuneam, se pot lipi doua cate doua folosind o crema dulce. Noi am folosit frisca. Sau se pot lasa simple, caz in care nu mai sunt woopie pies, dar sunt la fel de bune si pufoase.
O reteta recomandata de blogul furnicuti.blogspot.ro
SOS Satele Copiilor organizează a treia ediție a festivalului de bine FestiSAT
Doar un sfert dintre români redirecţionează 3,5% din impozitul pe venit către un ONG, deși este gratuit!
APAN România organizează cea mai importantă conferință dedicată persoanelor cu scleroză multiplă, pe 30-31 mai la Hotel Caro
Când deschizi ochii la ce se întâmplă, nu-i mai poți închide la loc – despre vot, frică și misoginie cu Ada Maria Ileana