IN ACEST ARTICOL:
Pe numele lor original li s-ar spune woopie pies, adica un blat de muffin, pus in forma de fursec si lipite ca niste macarons. Adica un fel de struto-camila dulce si aromata, care seamana si cu turta dulce datorita condimentelor.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru prajiturele cu dovleac:

  • 400g faina
  • 250 ml ulei
  • 300 g dovleac copt
  • 160 g zahar brun
  • 100 g zahar tos
  • 2 oua
  • o lingurita scortisoara
  • jumatate lingurita nucsoara macinata
  • jumatate lingurita ienibahar macinat
  • un sfert de lingurita cardamom praf
  • un sfert de lingurita de ghimbir praf
  • un sfert de lingurita de piper alb macinat
  • un pliculet zahar vanilat
  • un pliculet praf de copt
  • un sfert de lingurita de bicarbonat de sodiu

Mod de preparare prajiturele cu dovleac:

Amestecam cu o lingura cele doua tipuri de zahar cu uleiul. Adaugam dovleacul copt si pasat, omogenizam. Urmeaza ouale, dupa care mai mixam 2-3 minute.
Amestecam faina cu condimentele, praful de copt si bicarbonatul de sodiu. Turnam peste ingredientele umede si amestecam cu o lingura, doar pana se omogenizeaza, nu mai mult.
Punem cate o lingura de aluat pe o tava tapetata cu hartie de copt, lasand o distata de 2-3cm intre doua prajiturele, pentru ca isi vor mari dimensiune la cuptor. Coacem 10 - 15 minute, la 200 de grade, pana se rumenesc. Fiind destul de multe, le-am copt in vreo 3-4 transe.
Dupa cum va spuneam, se pot lipi doua cate doua folosind o crema dulce. Noi am folosit frisca. Sau se pot lasa simple, caz in care nu mai sunt woopie pies, dar sunt la fel de bune si pufoase.

O reteta recomandata de blogul furnicuti.blogspot.ro


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri