Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru strudel cu mere si budinca:
- 500 gr faina alba
- 2 oua
- 4 linguri zahar
- 1 plic zahar vanilat
- 270 ml lapte
- 1 plic drojdie uscata (7gr)
- un pic de sare
- 2 linguri ulei
Umplutura:
- 400 ml lapte
- 1 plic praf de budinca de vanilie
- 3 linguri zahar
- 7-8 mere
- 2 linguri zahar
- 1 lingurita scortisoara
Pentru uns:
- 1 galbenus de ou cu 2 lingurite lapte
- zahar pudra pentru pudrat
Mod de preparare strudel cu mere si budinca:
Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Intr-o cana pune drojdia uscata, 1 lingurita de zahar si o lingurita de faina si amestecam turnand treptat aprox 100 ml lapte caldut. Lasam la dospit aprox 10 minute. Cernem faina intr-un bol, adaugam sarea, apoi facem un cerc in mijloc si turnam drojdia dospita. Framantam cu mana adaugand treptat laptele caldut amestecat cu zaharul si zaharul vanilat. Adaugam ouale si spre final uleiul. Terminam de framantat cand nu se mai lipeste de maini.
Acoperim si punem la loc cald ferit de curenti de aer pt aprox 1 ora.
In acest timp pregatim umplutura. Budinca o pregatim conform instructiunilor de pe ambalaj si lasam sa se raceasca. Merele spalate si decojite si le dam pe razatoarea marea. Amestecam cu 2 linguri de zahar si scortisoara si punem pe foc la calit aprox 5 minute. Lasam sa se raceasca apoi stoarcem merele si le amestecam cu budinca. Aluatul dospit il impartim in 3 (daca vreti mai mari impartiti doar in doua)
Intindem pe rand fiecare aluat pe masa tapetata cu faina. Impartim din ochi foaia in trei sau trasam usor dungi cu cutitul si partile laterale le taiem fasii (vezi poza). Asezam umplutura in mijloc si tragem apoi marginile peste prune alternand stanga-dreapta si tot asa pana la final. Procedam la fel si cu celelalte doua foi. Asezam cele 3 impletituri intr-o tava tapetata cu hartie de copt si mai lasam sa dospeasca aprox 20 min. Ungem deasupra cu galbenusul de ou si dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 20-25 min, pana se rumenesc frumos deasupra. Scoatem din cuptor si pudram cu zahar pudra.
O reteta recomandata de blogul timeaioo.blogspot.ro
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară