IN ACEST ARTICOL:
Daca aveti o masa simandicoasa, la care vreti sa rupeti gura targului cu ceva de mare clasa, incercati reteta de mai jos - are un gust fabulos, o savoare minunata si nu e deloc greu de pregatit. Ca si garnitura recomand cu caldura o salata simpla si fresh, cele doua se complecteaza si se complimenteaza reciproc de minune.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru piept de pui in sos bechamel:

  • 600-700 g piept de pui
  • 150 g mozzarella
  • 200 g costita afumata
  • 100 g branza briè
  • sare
  • piper
  • unt
  • pesmet

Pentru sosul Bechamel:

  • 500 gr lapte
  • 50 gr faina
  • 50 gr unt
  • sare
  • piper
  • nucsoara

Mod de preparare piept de pui in sos bechamel:

Intai pregatim vasul in care vom gati deliciosenia: un vas yena termorezistent uns cu putin unt si tapetat cu pesmet atat pe fund cat si pe lateralele vasului.

M-am gandit sa ma apuc apoi de sosul Bechamel pentru ca, oricum, cand acesta e gata trebuie lasat vreo 10 minute sa se raceasca, timp in care putem pregati pieptul de pui propriu-zis. Despre sosul Bechamel si pregatirea lui detaliata am mai scris, asa ca nu intru in amanunte: se topeste untul intr-o craticioara, se adauga faina, amestecam sa omogenizam totul si, putin cate putin, incepem a turna laptele, la inceput cate un strop, mestecam sa se incorporeze in compozitie, apoi mai adaugam putin…si tot asa, tot timpul mestecam pana sosul se ingroasa. Potrivim la gust cu sare, piper, nucsoara. Lasam sa se raceasca de o parte, nu inainte de a-l acoperi deasupra cu o folie alimentara transparenta care sa previna formarea unei pojghite inestetice la suprafata.
Luam carnea si o pregatim: dezosam pieptul de pui, inlaturam pielita si feliem carnea – in bucati subtitri, spune Laura; eu una am preferat sa nu fie prea subtiri, vroiam sa am strauri ceva mai consistente din carne de pui - de grosimea degetului mic daca ar fi sa dau o marime orientativa.

Punem in vasul yena gata pregatit ingredientele enumarate mai sus in urmatoarea ordine:
- primul strat e alcatuit din jumatate din cantitatea totala de piept de pui feliat pe care-l asezam pe fundul vasului cat mai omogen cu putinta.Cealata jumatate din carne o vom folosi ulterior.
- doilea strat este alcatuit din jumatate din cantitatea de branza mozzarela si branza Brie taiate feliute si asezate peste primul strat din carne de pui.
- al treilea strat – feliute de costita afumata pe care eu le-am vrut foarte, foarte subtiri ca sa dea doar putina aroma si gust de afumat preparatului final, nu sa-l copleseasca (deh, interpretarea mea).
- vine randul la al doilea strat de feliute de branza mozzarela si Brie
- ultimul strat – restul de feliute din piept de pui.

Este momentul sosului Bechamel pe care il turnam deasupra intregii ….capodopere gastronomice, pudram si presaram 1 – 2 linguri de pesmet deasupra.

Bagam la cuptor si aprindem focul. Stiu, mi-a mai zis lume ca nu se sparge yena daca il bagi in cuptorul preincalzit dar, na, nasol ca mie mi s-a intamplat. Oricum....

Din momentul in care acesta (adica cuptorul) s-a incins si a inceput a se coace preparatul acolo, a durat cam vreo ora pana a fost gata. Laura ne sfatuieste ca, in cazul ca, la suprafata se rumeneste prea tare, sa acoperim cu o folie de aluminiu. N-a fost cazul meu.

Cand e gata, scoatem pieptul de pui din cuptor, il lasam sa se raceasca putin, apoi il feliem si il servim.

Aceasta reteta a fost propusa de blogul casutalaurei.blogspot.ro


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri