Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru omleta cu ciuperci si porumb la cuptor:
- 6 oua
- 200 g ciuperci
- 150 g porumb dulce
- 150 g telemea
- 150 g cascaval (afumat am pus eu)
- 75 ml smantana dulce
- 2 lingurite unt
- 1 lingura pesmet
- sare, piper
- marar
Mod de preparare omleta cu ciuperci si porumb la cuptor:
Am taiat ciupercile felii mai mari. Le-am pus la calit intr-o lingurita de unt, le-am sarat si piperat si le-am lasat la calit pana a scazut tot lichidul pe care si-l lasasera, branza am dat-o pe razatoarea cu ochiuri mari, iar cascavalul pe razatoarea cu ochiuri mici. Am separat galbenusurile de albusuri, galbenusurile le-am amestecat cu smantana lichida. Am adaugat ciupercile calite, apoi porumbul, branza rasa, cateva linguri din cascavalul ras si apoi mararul tocat marunt. Albusurile le-am batut spuma cu un praf de sare si le-am adaugat incet compozitiei de galbenusuri. Am uns o tava de tarta cu unt si am tapetat-o cu pesmet. Am turnat compozitia in ea, iar deasupra am presarat cascavalul ras. Am dat la cuptorul incins pentru 25 de minute, a rezultat asta:
Eu am lasat-o la cuptor sa se rumeneasca bine, dar daca doriti o puteti lasa mai mult, va iesi un pic mai palida.
Pe blogul andreeachinesefood.blogspot.ro veti descoperi si alte retete interesante.
Unde poți bea apă de la robinet în România? Harta cu locuri care oferă apă potabilă gratuit
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă