Varianta mai putin calorica, sa zicem asa, a simplei omlete de dimineata. Avantajul e ca e mult mai usoara, nu are ulei si poate fi consumata si a doua zi. In plus, putem pune in ea cam ce gasim prin frigider si prin camara.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru omleta cu ciuperci si porumb la cuptor:

  • 6 oua
  • 200 g ciuperci
  • 150 g porumb dulce
  • 150 g telemea
  • 150 g cascaval (afumat am pus eu)
  • 75 ml smantana dulce
  • 2 lingurite unt
  • 1 lingura pesmet
  • sare, piper
  • marar

Mod de preparare omleta cu ciuperci si porumb la cuptor:

Am taiat ciupercile felii mai mari. Le-am pus la calit intr-o lingurita de unt, le-am sarat si piperat si le-am lasat la calit pana a scazut tot lichidul pe care si-l lasasera, branza am dat-o pe razatoarea cu ochiuri mari, iar cascavalul pe razatoarea cu ochiuri mici. Am separat galbenusurile de albusuri, galbenusurile le-am amestecat cu smantana lichida. Am adaugat ciupercile calite, apoi porumbul, branza rasa, cateva linguri din cascavalul ras si apoi mararul tocat marunt. Albusurile le-am batut spuma cu un praf de sare si le-am adaugat incet compozitiei de galbenusuri. Am uns o tava de tarta cu unt si am tapetat-o cu pesmet. Am turnat compozitia in ea, iar deasupra am presarat cascavalul ras. Am dat la cuptorul incins pentru 25 de minute, a rezultat asta:

omleta cu ciuperci si porumb la cuptor

Eu am lasat-o la cuptor sa se rumeneasca bine, dar daca doriti o puteti lasa mai mult, va iesi un pic mai palida.

Pe blogul andreeachinesefood.blogspot.ro veti descoperi si alte retete interesante.


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Omleta cu ciuperci si porumb la cuptor.