IN ACEST ARTICOL:
Mancare de ardei copti este o tocanita simpla, de sezon, foarte gustoasa si rapida. Se serveste ca atare, alaturi de mamaliguta fierbinte si este o excelenta alegere pentru o zi de post.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru mancare de ardei copti:

  • 5-6 ardei gras (capia)
  • 2 buc ceapa
  • 2 rosii
  • 3 linguri suc de rosii
  • 2-3 catei de usturoi
  • sare, piper
  • verdeata

Cum se prepara mancare de ardei copti:

Ardeii se spala, se sterg cu prosoape de hartie si se coc pe plita, in cuptorul aragazului sau pe gratar.
Se scot intr-un vas si lasa acoperiti timp de 10-20 minute, sa se abureasca si sa se poata curata mai usor.
Ardeii se curata de coaja, seminte si cotoare, iar pulpa ramasa se taie in fasii. Ceapa se inabusa in 2-3 linguri ulei si 100 ml apa. Cand ceapa devine translucida se adauga fasiile de ardei si se toarna apa fierbinte, cat sa acopere totul. Dupa 5-6 minute se adauga rosiile taiate cuburi mici, sucul de rosii, usturoiul tocat marunt, sare si piper. Mancarea se lasa sa mai clocoteasca 10-15 minute, sa scada apa si sa se ingroase putin sosul.
La final se adauga verdeata tocata marunt (patrunjel, marar sau busuioc). Mancarea de ardei copti se serveste calda, cu mamaliguta.

O reteta recomandata de blogul truedelights.ro


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri