Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru mancare de ardei copti:
- 5-6 ardei gras (capia)
- 2 buc ceapa
- 2 rosii
- 3 linguri suc de rosii
- 2-3 catei de usturoi
- sare, piper
- verdeata
Cum se prepara mancare de ardei copti:
Ardeii se spala, se sterg cu prosoape de hartie si se coc pe plita, in cuptorul aragazului sau pe gratar.
Se scot intr-un vas si lasa acoperiti timp de 10-20 minute, sa se abureasca si sa se poata curata mai usor.
Ardeii se curata de coaja, seminte si cotoare, iar pulpa ramasa se taie in fasii. Ceapa se inabusa in 2-3 linguri ulei si 100 ml apa. Cand ceapa devine translucida se adauga fasiile de ardei si se toarna apa fierbinte, cat sa acopere totul. Dupa 5-6 minute se adauga rosiile taiate cuburi mici, sucul de rosii, usturoiul tocat marunt, sare si piper. Mancarea se lasa sa mai clocoteasca 10-15 minute, sa scada apa si sa se ingroase putin sosul.
La final se adauga verdeata tocata marunt (patrunjel, marar sau busuioc). Mancarea de ardei copti se serveste calda, cu mamaliguta.
O reteta recomandata de blogul truedelights.ro
Doar un sfert dintre români redirecţionează 3,5% din impozitul pe venit către un ONG, deși este gratuit!
APAN România organizează cea mai importantă conferință dedicată persoanelor cu scleroză multiplă, pe 30-31 mai la Hotel Caro
Când deschizi ochii la ce se întâmplă, nu-i mai poți închide la loc – despre vot, frică și misoginie cu Ada Maria Ileana
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”