Servita pe paine prajita cu unt, ca umplutura pentru clatite sau ca retus final pentru papanasii prajiti, dulceata de afine preparata in casa este conserva care transforma desertul in deliciu fin, de clasa!

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru dulceata de afine:

  • 1 kg afine
  • 700 g zahar
  • 400 ml apa
  • 1-2 linguri suc de lamaie

Mod de preparare dulceata de afine

Afinele se curata de codite si frunze, se spala si se scurg bine de apa.
Apa se amesteca cu zaharul si se pun la fiert, la foc iute, timp de 10-15 midulceata de afinenute, pana cand se formeaza un sirop gros. (Siropul este suficient de fiert atunci cand face multa spuma cu bule mari la suprafata.)
In siropul de zahar se adauga afinele si se continua fierberea, la foc mic, pentru inca 15-20 minute, pana cand dulceata se leaga.
Spre finalul fierberii se adauga sucul de lamaie proaspat stors, care va impiedica dulceata de afine
sa se zahariseasca in timpul pastrarii.
Optional, pentru mai multa savoare, in dulceata puteti adauga cateva picaturi cu esenta de vanilie, coaja rasa de lamaie sau un baton de scortisoara pe care il indepartati la final.
Dulceata de afine se pune fierbinte in borcanele spalate si sterilizate. Dupa ce se racesc, borcanele se pot depozita in camara.

O reteta recomandata de blogul truedelights.ro


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri