Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru dulceata de afine:
- 1 kg afine
- 700 g zahar
- 400 ml apa
- 1-2 linguri suc de lamaie
Mod de preparare dulceata de afine
Afinele se curata de codite si frunze, se spala si se scurg bine de apa.
Apa se amesteca cu zaharul si se pun la fiert, la foc iute, timp de 10-15 midulceata de afinenute, pana cand se formeaza un sirop gros. (Siropul este suficient de fiert atunci cand face multa spuma cu bule mari la suprafata.)
In siropul de zahar se adauga afinele si se continua fierberea, la foc mic, pentru inca 15-20 minute, pana cand dulceata se leaga.
Spre finalul fierberii se adauga sucul de lamaie proaspat stors, care va impiedica dulceata de afine
sa se zahariseasca in timpul pastrarii.
Optional, pentru mai multa savoare, in dulceata puteti adauga cateva picaturi cu esenta de vanilie, coaja rasa de lamaie sau un baton de scortisoara pe care il indepartati la final.
Dulceata de afine se pune fierbinte in borcanele spalate si sterilizate. Dupa ce se racesc, borcanele se pot depozita in camara.
O reteta recomandata de blogul truedelights.ro
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară