Pentru ca este inca foarte cald, sugestia de azi este ayranul – o bautura racoritoare, mentolata si foarte versatila.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru ayran:

  • iaurt/kefir
  • apa
  • cuburi de gheata
  • sare
  • o mana de menta

Mod de preparare ayran:

Proportia de apa si iaurt trebuie sa fie egala. Se pun apa cu iaurtul si sarea in blender. Se amesteca si se adauga cuburile de gheata si menta strivita usor. In cazul in care se bea imediat, menta se poate adauga direct in blender.

Aceasta bautura poate fi completarea perfecta la pranz copios pentru ameliorarea digestiei sau folosita drept gustare racoroasa intr-o dupa amiaza torida.
La ayran se pot adauga ca variatie castraveti, usturoi sau marar, in functie de preferintele voastre.

ayran

Aceasta reteta a fost recomandata de blogul amainbucatarie.blogspot.ro


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Ayran.