Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru prajitura cu mere si fructe de padure:
- 250g faina
- 175g unt
- 100g zahar
- ½ lingurita scortisoara
- 2 linguri zahar cristale mari (decorativ)
- 1 mar
- 2 oua mari
- 1 lingurita praf de copt
- 225g fructe de padure
Mod de preparare prajitura cu mere si fructe de padure:
Amestecati intr-un vas faina cu zaharul si untul, pana aveti mici bilute de aluat sfaramcios. Scoateti din aceasta compozitie cam 5 linguri, pe care le amestecati cu scortisoara si zaharul decorativ - eu am avut zahar roz.
Marul dat pe razatoare il amestecati bine cu ouale batute.
Fructele de padure (congelate) le pudrati cu putina faina si scuturati bine vasul in care sunt, astfel incat sa fie imbracate in faina. Astfel ele isi pastreaza mai bine forma in aluat.
Budinca de gris cu mere | Retete de diversificare

Adaugati praful de copt in aluatul de mai sus, apoi adaugati amestecul de mar si ou amestecand cu grija. Adaugati la final fructele de padure, amestecand cu si mai mare grija si cat mai putin, pentru a nu le sparge.
Puneti amestecul intr-o forma de chec tapetata cu hartie de copt si imprastiati deasupra aluatul amestecat cu scortisoara si zahar, pe care l-ati pus deoparte la inceputul retetei.
Alimente care ne ajută să ne menținem sănătatea și reduc riscul...

Puneti prajitura in cuptorul incins pentru aproximativ 1 ora si 20 de minute, avand grija sa nu se arda deasupra.
Cand este gata, scoateti-o din tava si lasati-o sa se raceasca inainte de a o servi.
Aceasta reteta a fost recomandata de blogul amainbucatarie.blogspot.ro
Studiu: 71% dintre copii susțin că violența este prezentă în școlile lor
Copiii vorbesc despre viitorul și drepturile pe care și le doresc
Grupuri de suport și pentru aparținătorii pacienților cu cancer
Scrisoare deschisă a Directorului executiv UNICEF: Cinci lecții pe care le putem învăța din pandemie