Prajitura cu crema de portocale

12:07, 21 Iulie 2013 publicat în Retete culinare13 share-uri

Dragii mei, va propun pentru acest weekend o prajitura usoara cu o aroma foarte placuta de la portocala care-i desavarseste crema.

Timp de preparare: 1 - ore

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru prajitura cu crema de portocale:

Ingrediente necesare pentru foi:

  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri ulei
  • 8 linguri lapte(sau chiar apa)
  • 2 oua
  • 1 lingurita amoniac stins in zeama de lamaie sau otet
  • 30 linguri de faina(aprox.)
  • un strop de sare

Crema de portocale:

Citeste si:
5 preparate culinare al căror nume a fost inspirat de femei celebre
5 preparate culinare al căror...
  • 350 ml.lapte
  • 200 g zahar
  • 250 gr unt gras(82% grasime)
  • 1 portocala mare (spalata cu apa calda si stearsa bine )
  • 4 linguri de amidon sau 6 linguri cu gris
  • 1 ciocolata alba
  • esenta de portocale(optional)

Decor:

  • 1 ciocolata neagra rasa

Mod de preparare prajitura cu crema de portocale:

Citeste si:
Calatorie gastronomica: 12 deserturi divine de Craciun, care se...
Calatorie gastronomica: 12...

Mod de preparare foi:

Mixam zaharul cu ouale pana se formeaza crema, apoi adaugam, pe rand, celelalte ingrediente si obtinem o coca moale pe care o impartim in 4 parti. Coacem foile pe fundul tavii ( 22/30 cm) unse cu putin ulei.
Foile se intind usor si se coc foarte repede, pana prind putina culoare pe margini.

Mod de preparare crema:

Am pus 250 ml lapte cu zaharul si coaja de portocala (decojita cu cutitul de legume in fasii mari si subtiri,fara partea alba) pe foc. Lasam cojile in lapte sa infuzeze pana incepe sa fiarba. Amidonul l-am dizolvat in laptele ramas (100 ml) pe care l-am adaugat in laptele aromat de pe foc dupa ce am scos cojile. Potrivim focul mic si amestecam foarte bine cu un tel pana devine o crema fina in care adaugam ciocolata bucatele. Stoarcem portocala si adaugam zeama; mai tinem putin pe foc si apoi dam deoparte si lasam sa se raceasca. Cand s-a racit, punem untul tinut la temperatura camerei, coaja rasa de portocala si esenta de portocale (daca dorim) si frecam bine cu mixerul.
Oricum, crema fina este destul de parfumata de la coaja de portocala infuzata in lapte. Portionam crema intre foi, plus putina crema cu care ungem ultima foaie. Acoperim prajitura si o dam la rece pana a doua zi cand va fi frageda si perfecta pentru a fi taiata.
Radem ciocolata neagra pe deasupra.

Este extraordinar de gustoasa si frageda.


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri