Timp de preparare: 1 - ore
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru dulceata de piersici:
- 3 kg de piersici coapte dar tari (fara samburi)
- 2 kg de zahar
- zeama de lamaie (optional)
Mod de preparare dulceata de piersici:
Piersicile tari si coapte le-am taiat in doua si le-am scos samburii. In 3-4 minute le-am feliat la robot. Intr-o cratita de inox am turnat zaharul si piersicile si am dat la foc mic. Am avut impresia ca fac dulceata de trandafiri din cauza feliilor subtiri, ca niste petale. Cu o lingura de lemn, alegeti una mai mica sau mai mare, am amestecat usor pana ce zaharul a inceput sa se topeasca. Cand se formeaza spuma, o adunam cu spumiera. Dulceata va fi gata in momentul in care fructele isi schimba culoarea si plutesc deasupra.
O turnam fierbinte in borcane, le inchidem bine, asezam borcanele cu gura in jos si le invelim cu o patura pana a doua zi.
Delicioasa, pe cuvant !
Mai multe retete delicioase veti gasi pe blogul calatorii-culinare-adina.blogspot.ro
O reteta propusa de: Adriana Dumitru (Adriana_Dumitru_1)
Ce își doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: Resimt o responsabilitate imensă de a-și ști copilul în siguranță pe viitor
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie
Arhetipurile în mentalul colectiv românesc. Alegerile și fricile românilor