Timp de preparare: 1 - ore
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru dulceata de piersici:
- 3 kg de piersici coapte dar tari (fara samburi)
- 2 kg de zahar
- zeama de lamaie (optional)
Mod de preparare dulceata de piersici:
Piersicile tari si coapte le-am taiat in doua si le-am scos samburii. In 3-4 minute le-am feliat la robot. Intr-o cratita de inox am turnat zaharul si piersicile si am dat la foc mic. Am avut impresia ca fac dulceata de trandafiri din cauza feliilor subtiri, ca niste petale. Cu o lingura de lemn, alegeti una mai mica sau mai mare, am amestecat usor pana ce zaharul a inceput sa se topeasca. Cand se formeaza spuma, o adunam cu spumiera. Dulceata va fi gata in momentul in care fructele isi schimba culoarea si plutesc deasupra.
O turnam fierbinte in borcane, le inchidem bine, asezam borcanele cu gura in jos si le invelim cu o patura pana a doua zi.
Delicioasa, pe cuvant !
Mai multe retete delicioase veti gasi pe blogul calatorii-culinare-adina.blogspot.ro
O reteta propusa de: Adriana Dumitru (Adriana_Dumitru_1)
Budinca de gris cu mere | Retete de diversificare

Cum facem față provocărilor în noul sistem educațional? Sfaturile unui psiholog pentru elevi, părinți și profesori
Buton de panică conectat la 112 pentru victimele violenței domestice
Zile libere plătite pentru părinți în situația suspendării sau limitării activității didactice
Studiu: Sub 80% dintre persoanele infectate cu SARS-CoV-2 prezintă anticorpi detectabili