29 Mai 2014 publicat în Retete culinare 53 share-uri

Dulceata de cirese amare, cu gustul sau unic, este o delicatesa care poate surprinde placut si cele mai pretentioase gusturi!

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru dulceata de cirese amare:

  • 1 kg cirese amare
  • 1 kg zahar
  • 2-3 linguri suc de lamaie

Mod de preparare dulceata de cirese amare:

Se spala ciresele, se inlatura coditele si se scot samburii cu un dispozitiv special sau cu un ac de siguranta. (In timpul acestei operatiuni, folositi manusi si nu imbracati bluza preferata :-P ciresele negre amare pateaza!) Ciresele fara samburi se pun intr-un vas, se adauga peste ele jumatate din cantitatea de zahar si se amesteca bine. Vasul se lasa la frigider pentru 4-5 ore sau peste noapte. A doua zi se scurge tot siropul lasat de cirese, se amesteca cu restul cantitatii de zahar si se pune la fiert, la foc iute, timp de 15-20 minute sau pana cand se ingroasa. In sirop se adauga ciresele si se continua fierberea inca 15-20 minute, la foc mic, pentru ca dulceata sa le lege din nou.
In timpul fierberii se amesteca usor, cu o lingura din lemn si se aduna spuma care se formeaza la suprafata. Pe masura ce dulceata se ingroasa, se amesteca mai des pentru a nu se prinde de fundul vasului.
Spre finalul fierberii se adauga sucul de lamaie proaspat stors,
care va impiedica zaharisirea pe perioada pastrarii.
Dulceata de cirese amare se pune fierbinte in borcanele spalate si sterilizate inainte.
Pofta buna!!

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare!

O reteta propusa de blogul truedelights.ro


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri