Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru dulceata de cirese amare:
- 1 kg cirese amare
- 1 kg zahar
- 2-3 linguri suc de lamaie
Mod de preparare dulceata de cirese amare:
Se spala ciresele, se inlatura coditele si se scot samburii cu un dispozitiv special sau cu un ac de siguranta. (In timpul acestei operatiuni, folositi manusi si nu imbracati bluza preferata :-P ciresele negre amare pateaza!) Ciresele fara samburi se pun intr-un vas, se adauga peste ele jumatate din cantitatea de zahar si se amesteca bine. Vasul se lasa la frigider pentru 4-5 ore sau peste noapte. A doua zi se scurge tot siropul lasat de cirese, se amesteca cu restul cantitatii de zahar si se pune la fiert, la foc iute, timp de 15-20 minute sau pana cand se ingroasa. In sirop se adauga ciresele si se continua fierberea inca 15-20 minute, la foc mic, pentru ca dulceata sa le lege din nou.
In timpul fierberii se amesteca usor, cu o lingura din lemn si se aduna spuma care se formeaza la suprafata. Pe masura ce dulceata se ingroasa, se amesteca mai des pentru a nu se prinde de fundul vasului.
Spre finalul fierberii se adauga sucul de lamaie proaspat stors,
care va impiedica zaharisirea pe perioada pastrarii.
Dulceata de cirese amare se pune fierbinte in borcanele spalate si sterilizate inainte.
Pofta buna!!
O reteta propusa de blogul truedelights.ro
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară