La loc de cinste in lista de retete go-to pentru serile alea cand iti ghiortaie burta de foame dar cu timpul stai mai prost trebuie musai sa se afle furnicile astea! Acu', de ce le zice "in copac" n-as sti sa va spun, n-am investigat problema. Cert e ca sunt bune, dom'ne! Bune-rau!

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru furnici in copac:

  • 250g taietei de orez subtiri (de la Mega)
  • 300g carne tocata de porc
  • 2 linguri sos de soia
  • 2 linguri otet de orez (dar merge si otet de vin)
  • cateva picaturi de ulei de susan
  • 1 lingura amidon
  • 1 bucatica cat un deget de gimbir proaspat, ras pe razatoarea mica
  • 4 catei de usturoi feliati subtire
  • 1/2 ardei iute, maruntit
  • 3 cepe verzi, taiate feliute

Mod de preparare furniciti in copac:

Taieteii pun intr-un bol, se acopera cu apa fiarta si se lasa sa se inmoaie timp de 8-10 minute. apoi se scurg bine.
In timpul asta, amestecati carnea cu sosul de soia, otetul, uleiul de susan si amidonul si lasati-o deoparte, sa se aromeze bine.

Incingeti vreo 2 linguri de ulei de floarea soarelui in wok sau intr-o tigaie mare. Aruncati acolo ghimbirul, usturoiul, ardeiul iute si partea alba a cepelor verzi. Calitile la foc iute cateva minute si apoi puneti in tigaie si carnea. Amestecati vartos carnea, inca 5 minute. La sfarsit, adaugati in tigaie si taieteii si restul de ceapa verde!

All done!

Infulecati cu pofta si ziceti-mi mie ca nu va invat de bine!

furnici in copac

Pentru a descoperi si alte retete interesante, accesati blogul leblogpiquant.com


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Mancare chinezeasca: Furnici in copaci.

Retete culinare similare