13 Iulie 2013 publicat în Retete culinare 4 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
La loc de cinste in lista de retete go-to pentru serile alea cand iti ghiortaie burta de foame dar cu timpul stai mai prost trebuie musai sa se afle furnicile astea! Acu', de ce le zice "in copac" n-as sti sa va spun, n-am investigat problema. Cert e ca sunt bune, dom'ne! Bune-rau!

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru furnici in copac:

  • 250g taietei de orez subtiri (de la Mega)
  • 300g carne tocata de porc
  • 2 linguri sos de soia
  • 2 linguri otet de orez (dar merge si otet de vin)
  • cateva picaturi de ulei de susan
  • 1 lingura amidon
  • 1 bucatica cat un deget de gimbir proaspat, ras pe razatoarea mica
  • 4 catei de usturoi feliati subtire
  • 1/2 ardei iute, maruntit
  • 3 cepe verzi, taiate feliute

Mod de preparare furniciti in copac:

Taieteii pun intr-un bol, se acopera cu apa fiarta si se lasa sa se inmoaie timp de 8-10 minute. apoi se scurg bine.
In timpul asta, amestecati carnea cu sosul de soia, otetul, uleiul de susan si amidonul si lasati-o deoparte, sa se aromeze bine.

Incingeti vreo 2 linguri de ulei de floarea soarelui in wok sau intr-o tigaie mare. Aruncati acolo ghimbirul, usturoiul, ardeiul iute si partea alba a cepelor verzi. Calitile la foc iute cateva minute si apoi puneti in tigaie si carnea. Amestecati vartos carnea, inca 5 minute. La sfarsit, adaugati in tigaie si taieteii si restul de ceapa verde!

All done!

Infulecati cu pofta si ziceti-mi mie ca nu va invat de bine!

Pentru a descoperi si alte retete interesante, accesati blogul leblogpiquant.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri