Publicat pe 13 Iulie 2013 in Retete culinare
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru furnici in copac:
- 250g taietei de orez subtiri (de la Mega)
- 300g carne tocata de porc
- 2 linguri sos de soia
- 2 linguri otet de orez (dar merge si otet de vin)
- cateva picaturi de ulei de susan
- 1 lingura amidon
- 1 bucatica cat un deget de gimbir proaspat, ras pe razatoarea mica
- 4 catei de usturoi feliati subtire
- 1/2 ardei iute, maruntit
- 3 cepe verzi, taiate feliute
Mod de preparare furniciti in copac:
Taieteii pun intr-un bol, se acopera cu apa fiarta si se lasa sa se inmoaie timp de 8-10 minute. apoi se scurg bine.
In timpul asta, amestecati carnea cu sosul de soia, otetul, uleiul de susan si amidonul si lasati-o deoparte, sa se aromeze bine.
Incingeti vreo 2 linguri de ulei de floarea soarelui in wok sau intr-o tigaie mare. Aruncati acolo ghimbirul, usturoiul, ardeiul iute si partea alba a cepelor verzi. Calitile la foc iute cateva minute si apoi puneti in tigaie si carnea. Amestecati vartos carnea, inca 5 minute. La sfarsit, adaugati in tigaie si taieteii si restul de ceapa verde!
All done!
Infulecati cu pofta si ziceti-mi mie ca nu va invat de bine!
Pentru a descoperi si alte retete interesante, accesati blogul leblogpiquant.com
Vizionare placuta
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Mancare chinezeasca: Furnici in copaci.
Reduceri
Retete culinare similare
-
Retete culinare