Un deliciu vegetarian plin de savoare din bucataria marocana!

Timp de preparare: 1 - ore

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru ciuperci marocane cu cous cous

  • 300 g de ciuperci, taiate sferturi
  • 400 g de rosii, tocate
  • 400 g naut fiert, scurs
  • 200 g couscous
  • 50 g prune uscate, taiate cuburi
  • 1 ceapa rosie, taiata felii
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 1 lingurita chimion macinat
  • fulgi de chilli(optional)
  • 1/2 lingurita de scortisoara macinata
  • 1 lingurita de miere lichida
  • patrunjel tocat grosier

Mod de preparare ciuperci marocane cu cous cous:

1.Se prajeste ceapa in ulei timp de 5 minute, pana se inmoaie. Se adauga scortisoara si chimionul si se mai calesc 1 minut, amestecand. Se adauga ciupercile, se calesc 2-3 minute, apoi se toarna rosiile, nautul, mierea si amestecam. Condimentam cu sare si piper si lasam la fiert 7-8 minute, la capac.

2.Intre timp, se amesteca intr-un bol couscousul cu prunele uscate, sare, piper, chilli. Se toarna 300 ml de apa clocotita deasupra, se amesteca usor, apoi se acopera cu folie alimentara si se lasa sa se patrunda cam 7 minute sau pana se inmoaie couscousul si se rehidrateaza prunele.

3.Pentru servit, se desfac boabele de couscous cu o furculita, se amesteca cu patrunjelul si se toarna deasupra amestecul de ciuperci si naut.

ciuperci marocane

Delicios!

Va doresc pofta buna!

O reteta propusa de: Adriana Dumitru (Adriana_Dumitru_1)


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Ciuperci marocane cu cous cous.