Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru tarta de branza cu legume:
Pentru aluatul de tarta:
- 175 g faina
- 85 g unt
- un praf de sare
- 2-3 linguri apa rece
Pentru topping:
- vinete, dovlecei/zuchini, morcovi potriviti, ardei gras, rosii (de preferinta cherry)
- 200 g branza mozarella
- 200 g smantana
- sare, piper
Mod de preparare tarta de branza cu legume:
Mixam untul rece cu faina si sarea pana obtineti un aluat faramicios. Adaugam si apa rece - nu mult ci cat sa se lege intr-o compozitie omogena. Invelim aluatul intr-o folie alimentara si-l punem la frigider pentru o jumatate de ora. Aprindem si focul la cuptor, ca ne trebuie. Sa zicem c-o trecut jumatate de ora, scoatem aluatul de la cuptor si-l intindem intr-o forma de tarta (inclusiv pe margini), intepam din loc in loc cu furculita si-l bagam la cuptor pentru vreo cinci minute, cat sa se prinda nitica crusta.
Pregatim si legumele: le spalam, le curatam, le feliem dupa cum ne tine indemanarea si creativitatea. Luam si branza si smantana si le mixam laolalta intr-un bol, saram, piperam......gustam. Turnam acest amestec peste aluatul precopt ce tocmai a fost scos de la cuptor. Si acum ne punem pe ornat cu legume......
Presarati sare si piper, eventual un pic de oregano, marar, alta verdeata preferata, cativa stropi de ulei de masline. Bagam din nou la cuptor si coacem cam 40 minute la foc potrivit. Eu va spun drept, am tinut-o mai mult, nici nu mai stiu cat, stiu ca am scos-o doar cand s-a rumenit branza nitel la suprafata. Nu va pot da al;ta explicatie decat ca asa-mi place.
O reteta propusa de blogul casutalaurei.blogspot.ro
SOS Satele Copiilor organizează a treia ediție a festivalului de bine FestiSAT
Doar un sfert dintre români redirecţionează 3,5% din impozitul pe venit către un ONG, deși este gratuit!
APAN România organizează cea mai importantă conferință dedicată persoanelor cu scleroză multiplă, pe 30-31 mai la Hotel Caro
Când deschizi ochii la ce se întâmplă, nu-i mai poți închide la loc – despre vot, frică și misoginie cu Ada Maria Ileana