Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru tarta de branza cu legume:
Pentru aluatul de tarta:
- 175 g faina
- 85 g unt
- un praf de sare
- 2-3 linguri apa rece
Pentru topping:
- vinete, dovlecei/zuchini, morcovi potriviti, ardei gras, rosii (de preferinta cherry)
- 200 g branza mozarella
- 200 g smantana
- sare, piper
Mod de preparare tarta de branza cu legume:
Mixam untul rece cu faina si sarea pana obtineti un aluat faramicios. Adaugam si apa rece - nu mult ci cat sa se lege intr-o compozitie omogena. Invelim aluatul intr-o folie alimentara si-l punem la frigider pentru o jumatate de ora. Aprindem si focul la cuptor, ca ne trebuie. Sa zicem c-o trecut jumatate de ora, scoatem aluatul de la cuptor si-l intindem intr-o forma de tarta (inclusiv pe margini), intepam din loc in loc cu furculita si-l bagam la cuptor pentru vreo cinci minute, cat sa se prinda nitica crusta.
Pregatim si legumele: le spalam, le curatam, le feliem dupa cum ne tine indemanarea si creativitatea. Luam si branza si smantana si le mixam laolalta intr-un bol, saram, piperam......gustam. Turnam acest amestec peste aluatul precopt ce tocmai a fost scos de la cuptor. Si acum ne punem pe ornat cu legume......
Presarati sare si piper, eventual un pic de oregano, marar, alta verdeata preferata, cativa stropi de ulei de masline. Bagam din nou la cuptor si coacem cam 40 minute la foc potrivit. Eu va spun drept, am tinut-o mai mult, nici nu mai stiu cat, stiu ca am scos-o doar cand s-a rumenit branza nitel la suprafata. Nu va pot da al;ta explicatie decat ca asa-mi place.
O reteta propusa de blogul casutalaurei.blogspot.ro
Unde poți bea apă de la robinet în România? Harta cu locuri care oferă apă potabilă gratuit
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă