IN ACEST ARTICOL:
Oricine poate transforma o masa intr-un moment de relaxare, incununat, evident, de un desert reusit.A ceasta prajiturica face deliciul unei mese reusite. Pentru mine prajiturile cu foi sunt the best!

Timp de preparare: 1 - ore

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru prajitura cu crema de cacao si rom:

  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri ulei
  • 8 linguri lapte(sau chiar apa)
  • 2 oua
  • 1 lingurita amoniac stins in zeama de lamaie sau otet
  • 30 linguri de faina(aprox.)
  • un strop de sare

Ingrediente pentru crema:

  • 500 ml lapte
  • 8 linguri de zahar
  • 2 linguri cacao
  • 6 linguri faina
  • 250 g margarina sau unt

Mod de preparare prajitura cu crema de cacao si rom:

Mixam zaharul cu ouale pana se formeaza crema. Apoi, adaugam pe rand, celelalte ingrediente si obtinem o coca moale pe care o impartim in 4 parti. Coacem foile pe fundul tavii unse cu putin ulei. Foile se intind usor si se coc foarte repede, pana prind putina culoare pe margini.

Mod de preparare crema:

Incalzim putin laptele si jumatate din el se adauga peste cacao, faina,zahar si amestecam cu un tel. Adaugam si restul de lapte. Punem pe foc mic si amestecam bine pana se ingroasa. Dam crema la o parte de pe foc si adaugam margarina,amestecam pana se incorporeaza. Lasam crema sa se raceasca si punem esenta de rom. Impartim crema in 4 parti egale pe care o distribuim intre foi, inclusiv deasupra. Dam prajitura la rece, a doua zi o portionam.



Este foarte buna, frageda, cremoasa si desigur, aromata!

Pofta buna!

O reteta propusa de blogul calatorii-culinare-adina.blogspot.ro


O reteta propusa de: Adriana Dumitru (Adriana_Dumitru_1)

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri