Ingrediente necesare pentru cartofi cu malai:
- 1 kg de cartofi
- sare dupa gust
- vreo 3-4 linguri de malai
- 1 lingurita de boia
- un praf de piper
- putin ulei
Mod de preparare cartofi cu malai:
Am curatat cartofii si i-am taiat cubulete. I-am stropit cu putin ulei si i-am amestecat bine sa se unga fiecare. Am presarat peste sare, piper si boia si am mai amestecat pana s-au colorat. La final, am presarat lingura cu lingura malaiul, amestecand de fiecare data sa se lipeasca bine malaiul pe cartofi.
Apoi i-am rasturnat intr-o tava tapetata cu hartie de copt si i-am rasfirat cat de mult. I-am dat la cuptorul incins, la foc mare pentru prima jumatate de ora. Apoi am redus focul la minim si i-am mai tinut pana s-au patruns complet.
I-am servit cu mujdei cu marar si mici. A fost pranzul perfect de sambata!
Pentru a descoperi si alte retete interesante accesati blogul amainbucatarie.blogspot.ro
Sarcina în adolescență – riscuri și recomandări
Ce vrea Bolojan să schimbe la companiile de stat: măsurile propuse
România obține patru medalii la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete 2025!
2 copii români au obținut, în premieră, locul 1 la Olimpiada Mondială de Abac WAMAS!