Timp de preparare: 1 - ore
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru prajitura cu morcovi si stafide:
- 3 morcovi medii, dati pe razatoarea mare
- 200 g faina
- 150 g zahar
- 125 ml ulei de masline
- 50 g stafide rehidratate in rom
- coaja si zeama de la o jumatate de lamaie
- 3 oua
- esenta de vanilie
- un varf de cutit cu nucsoara
Decor: migdale sfaramate
Mod de preparare prajitura cu morcovi si stafide:
Frecam cu telul zaharul cu uleiul de masline. Adaugam ouale, esenta de vanilie si batem in continuare.
Nu este nevoie sa exageram. Turnam in ploaie faina amestecata cu un varf de cutit de praf de copt si amestecam usor cu o paleta. Urmeaza nucsoara, coaja si zeama de lamaie, stafidele rehidratate in rom. Le incorporam in compozitie si la final adaugam morcovii putin storsi. Amestecam.
Nu trebuie sa va faceti griji ca nu va iese, mergeti la sigur, prajitura nu trebuie sa creasca mult, dar trebuie sa fie pufoasa si umeda.
Turnam compozitia intr-o forma de 23 cm unsa cu unt si tapetata cu faina, nivelam si dam la cuptor preincalzit la 180 de grade pentru 30-40 minute. Cand este gata, o sa se desprinda de pe margini.
Portionati, glazurati, presarati migdale si savurati.
Daca nu doriti sa o glazurati, presarati migdale peste prajiturica inainte de a o baga la cuptor.
Pofta buna!
O reteta propusa de blogul calatorii-culinare-adina.blogspot.ro
O reteta propusa de: Adriana Dumitru (Adriana_Dumitru_1)
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară