23 Aprilie 2013 publicat în Retete culinare 10 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
O reteta exact pentru sufletul meu, un strudel din aluat dulce dospit cu prune aromate cu scortisoara. As putea manca asa ceva in loc de mic dejun, pranz si cina

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru strudel cu prune:

  • 500 gr faina
  • 2 oua
  • 4 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 270 ml lapte
  • 1 plic drojdie uscata (7gr)
  • un pic de sare
  • coaja de la o portocala
  • 1 lingura unt
  • 3 linguri ulei

Pentru umplutura:

  • 500-600 gr prune (eu am folosit prune din congelator)
  • 3 linguri zahar
  • zeama de la o portocala
  • 3 lingurite pline de amidon
  • scortisoara
  • 1 plic zahar vanilat

Pentru uns:

  • 1 galbenus de ou cu 2 lingurite lapte
  • zahar pudra pentru pudrat

Mod de preparare strudel cu prune:

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Punem drojdia la dospit in 100 ml lapte caldut amestecat cu o lingurita de zahar.
Cernem faina intr-un bol, adaugam sarea si coaja de portocale, apoi facem un cerc in mijloc si turnam drojdia dospita. Framantam cu mana adaugand treptat laptele caldut amestecat cu zaharul. Adaugam ouale si spre final untul topit si uleiul. Terminam de framantat cand nu se mai lipeste foarte tare de maini.
Acoperim si punem la loc cald ferit de curenti de aer pt aprox 1 ora.

Umplutura:

Prunele le taiem in 4 si le punem intr-un vas rezistent la foc. Stoarcem peste prune zeama de la o portocala, adaugam zaharul si punem pe foc si lasam sa fiarba pana se topeste zaharul.
Separat intr-un bol mic amestecam amidonul cu o lingura de apa, apoi luam din sucul fierbinte de pe prune si amestecam cu amidonul pe care il turnam peste prune. Amestecam pana se ingroasa. Luam de pe foc si lasam sa se raceasca un pic.
Aluatul dospit il impartim in doua pentru ca o sa facem doua buc. de strudel.
Intindem pe rand fiecare aluat pe masa tapetata cu faina. Impartim din ochi foaia in trei sau trasam usor dungi cu cutitul si partile laterale le taiem fasii (vezi poza). Asezam jumatate din umplutura in mijloc, presaram jumatate de plic de zahar vanilat si scortisoara si tragem apoi marginile peste prune alternand stanga-dreapta si tot asa pana la final.
Procedam la fel si cu a doua foaie.
Cu mare grija asezam cele doua strudele in tava mare de la cuptor tapetata cu hartie de copt.
Lasam la dospit inca 15 minute.
Ungem apoi deasupra cu galbenus de ou si dam la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de aprox 30 minute, pana se rumenesc frumos deasupra.
Scoatem din cuptor, lasam usor sa se raceasca apoi pudram cu zahar pudra, feliem si servim.

O reteta recomandata de blogul timeaioo.blogspot.ro


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri