Timp de preparare: 30 - min
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru saramura de crap:
- 1 crap
- sare
- usturoi
- ardei iute
- patrunjel
- 2-3 rosii
- 2-3 ardei capia
Mod de preparare saramura de crap:
Mod de preparare I: Se curata pestele, se spala si se cresteaza pe spate in 3-4 locuri. Se sareaza bine si se lasa sa stea asa 30 min. Se pune apoi pe gratar sau pe o tabla pe care s-a presarat sare impreuna cu rosiile si ardeii capia. Se frige pe toate partile. Cand este fript, pestele se pune intr-o farfurie adanca, iar deasupra lui se pun rosiile fripte taiate felii si ardeii capia curatati de coaja si taiati fasii. Deasupra se adauga multa apa calda, in care s-a pus putin mujdei de usturoi si un ardei iute intreg. Se presara patrunjel tocat si se serveste cu mamaliguta calda.
Mod de preparare II: Se ia un crap mai mare, de vreo 2-3 kg. Se curata de solzi, se taie capul si coada. Se despica pestele in doua, pe lungime, se scot inotatoarele, sira spinarii si oasele mai mari. Se ung jumatatile de crap cu ulei si se frig la gratar, pe o parte si pe alta. Intre timp, se fierbe apa cu sare si cu putina boia de ardei. Se asaza pestele in farfurie, se toarna saramura si se serveste rece, cu mamaliga.
O reteta propusa de: Daniela Alexandru (gangstergrl)
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?