Daca aveti un piept de pui si ceva legume prin casa si bineinteles foietaj congelat, e perfect! Puteti pregati aceasta tarta/placinta delicioasa si usor de facut.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru tarta de pui cu legume:

  • 250 gr foietaj congelat
  • un piept de pui mai marisor (eu am avut de la tara)
  • 200 gr mazare congelata
  • 4 buc ceapa verde
  • 1 ardei capia rosu
  • 1 ardei capia verde
  • sare dupa gust
  • un pic de chili
  • 1 lingurita rasa curry
  • 3 oua
  • 2 linguri ulei de masline

Mod de preparare tarta cu pui si legume

Spalam bine ceapa si ardeii, ceapa o taiem rondele iar ardeii ii tocam marunt. Pieptul de pui dezosat si spalat il taiem cubulete mici. Punem legumele impreuna cu bucatile de pui intr-o tigaie cu uleiul de masline incins. Lasam la calit maxim 5 minute dupa care adaugam mazarea. Nu-i bai daca mazarea nu e dezghetata se va dezgheta rapid in tigaie.
Lasam pe foc inca aprox 5 minute adaugand sarea si chili si amestecand din cand in cand. La final adaugam curry, amestecam si oprim focul. Lasam sa se raceasca.
Intre timp noi ne ocupam de foietaj care trebuie sa fie complet decongelat.
Pe masa de lucru tapetata cu faina intindem aluatul sub forma rotunda putin mai mare decat tava in care urmeaza a fi pusa.
Rulam aluatul intins pe sucitor si il asezam cu grija in tava tapetata cu putina faina.
Ouale batute le adaugam peste compozitia de pui cu legume, amestecam, apoi turnam peste aluat si nivelam.
Marginea aluatului o tragem peste compozitie.
Dam tava la cuptorul preincalzit la 190-200 grade timp de aprox 25-30 minute.
Se poate servi atat calda cat si rece.

tarta cu pui si legume

O reteta propusa de blogul timeaioo.blogspot.ro


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Tarta cu pui si legume.