Pentru cei care tin post, iata o reteta chinezeasca tare simpla, deloc grea si delicioasa.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru telina, caju si morcovi stir fry:

  • 3 tije de telina verde
  • 1 morcov mare
  • 100 g caju crud
  • 2 lingurite ulei vegetal
  • 2 catei usturoi
  • 3 fire ceapa verde (numai partea alba)
  • 1 praf sare
  • 1 lingurita ulei de susan

Mod de preparare:

In primul rand intr-o tigaie incingem o lingurita de ulei vegetal si adaugam caju crud, il prajim usor amestecand repede cu spatula sa nu se arda (operatiunea dureaza cam 5 minute), dupa care il punem deoparte. Taiem tijele de telina verde: pozitionam cate o tija cu deschizatura in jos, apoi taiem usor oblic cu cutitul feliutele, vom obtine feliuta in forma de V. Morcovul il taiem in 2 pe lungime, dupa care fiecare jumatate in feliute subtiri. Partea alba de la ceapa o taiem rondele, usturoiul il zdrobim cu lama cutitului dupa care il tocam bucatele. Intr-o tigaie incingem cealalta lingurita de ulei vegetal, adaugam usturoiul si partea alba de la ceapa, calim cateva secunde pana se elibereaza aroma placuta. Adaugam morcovul si mai amestecam pret de 1 minut. Adaugam si feliutele de telina, mai calim cateva secunde, urmeaza caju prajit. Amestecam totul bine (nu lasam foarte mult pe foc! vom dori niste legume usor prajite, dar crocante), potrivim de sare, picuram uleiul de susan, amestecam din nou si stingem focul.

Servim imediat la inceputul mesei in loc de aperitiv sau ca garnitura alaturi de mancaruri cu carne.

legume stir fry

Pentru a descoperi si alte retete chinezesti,urmariti blogul andreeachinesefood.blogspot.ro


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Telina, caju, morcovi stir fry.