Pui cu bere neagra si stafide

12:02, 28 Februarie 2013 publicat în Retete culinare7 share-uri

Pui cu bere neagra si stafide – o mancare potrivita pentru un pranz sau o cina simpla si rapida. Carnea de pui va avea o aroma fina, deosebita, iar dulceata stafidelor va echilibra gustul usor amarui dat de bere. Delicios!!

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru pui cu bere neagra si stafide:

  • 500 g carne de pui
  • 300 ml bere neagra
  • sare
  • piper
  • rozmarin
  • zeama de lamaie
  • 50 g stafide

Mod de preparare pui cu bere neagra si stafide:

Carnea de pui se taie in bucati mai mici si se stropeste cu zeama de lamaie. Se sareaza, pipereaza si se presara cu rozmarin, apoi se aseaza intr-o tava termorezistenta. Se adauga stafidele si se toarna berea. Se da vasul la cuptor pentru 30-35 minute, pana cand berea scade si se transforma intr-un sos legat. Bucatile de carne se intorc din cand in cand, pentru a se gati si rumeni uniform pe toate partile.
Mod de servire:
Se aseaza carnea si stafidele pe platou si se stropesc cu sosul delicios de bere.
Se serveste in stare calda, ca atare sau alaturi de diverse salate.
Sa aveti pofta!

Citeste si:
Călătorie gastronomică: Cele mai iubite deserturi și prăjituri...
Călătorie gastronomică: Cele...

Aceasta reteta a fost oferita de blogul truedelights.ro

Citeste si:
Calatorie gastronomica: 12 deserturi divine de Craciun, care se...
Calatorie gastronomica: 12...

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri