Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru tochitura dobrogeana cu sos:
- 1 kg carne de porc
- 50 ml ulei
- 2 foi de dafin
- 10 – 15 boabe de piper
- 2 cani cu apa
- 1 pahar cu vin rosu
- 3 linguri pasta de rosii
- 1 capatana usturoi
- sare
- boia de ardei
- piper macinat
Mod de preparare tochitura dobrogeana cu sos:
1. Se taie carne cubulete, ca pentru masina de tocat.
2. Se pune uleiul in tigaie si se incinge. Cand este fierbinte se adauga carnea cubulete. Se lasa pana se albeste, iar apoi se adauga cele doua cani de apa, foile de dafin si piperul boabe.
3. Se fierbe totul la foc mic timp de 30 minute. Apoi se adauga vinul,pasta de tomate, usturoiul curatat si taiat feliute subtiri, se potriveste de sare, piper, boia si cimbru, dupa gustul fiecaruia. Se mai lasa pe foc inca 5-10 minute.
Se serveste fierbinte alaturi de mamaliguta calda, ou oua" ochi" si branza rasa .
Aceasta reteta a fost oferita de blogul https://poetagurmanda.blogspot.ro
Ce își doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: Resimt o responsabilitate imensă de a-și ști copilul în siguranță pe viitor
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie
Arhetipurile în mentalul colectiv românesc. Alegerile și fricile românilor