Timp de preparare: 1 - ore
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru pui cu vin:
- 8 ciocanele de pui
- 500 g ciuperci pleurotus sau champignon (eu am folosit pleurotus)
- 250 g bacon
- 250 ml vin rosu
- patrunjel
- sare,piper,cimbru si boia iute
Mod de preparare pui cu vin:
Copanele de pui se spala bine, se scurg si apoi se trec prin 3-4 linguri de faina amestecata cu sare. Se prajesc in putin ulei pana capata o crusta crocanta.
Intr-o cratita, calim ciupercile, spalate si taiate felii, in bacon taiat cuburi. Le"invartim" prin vas pana cand ciupercile isi lasa apa si apoi le lasam sa se inmoaie putin la capac.
Adaugam copanele, condimentele si o cana de apa fiarta. Lasam sa se inabuse 10 minute dupa care adaugam vinul si presaram patrunjelul.
Dam la cuptor pentru 25-30 de minute la foc mediu.
Pentru un plus de savoare servim puiul alaturi de masline verzi.
Un preparat bogat in texturi si arome. Delicios.
Pofta buna!
Aceasta reteta a fost propusa de blogul calatorii-culinare-adina.blogspot.ro
O reteta propusa de: Adriana Dumitru (Adriana_Dumitru_1)
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară