IN ACEST ARTICOL:
Ati facut lista cu ce bunatati veti face de sarbatori? Sper ca nu ati uitat de cozonac care nu poate lipsi de pe masa noastra intr-o zi frumoasa de sarbatoare. Eu am facut azi o proba de cozonac cu rahat si a iesit super pufos si gustos. L-am si impletit frumos, ca tot imi place mie sa ma joc cu aluatul

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru cozonac impletit cu rahat:

Aluat cozonac:

  • 600 gr faina alba de grau
  • 2 oua mari
  • 100 gr zahar
  • 220 -240 ml lapte cald
  • 1/4 lingurita sare
  • coaja rasa de la o portocala mica
  • coaja rasa de la 1/2 lamaie
  • 1 pliculet drojdie uscata
  • 6 linguri ulei

Umplutura: 350 gr rahat
Pentru uns: un galbenus de ou + 1 lingurita lapte

Mod de preparare cozonac impletit cu rahat:

Este important ca toate ingredientele sa fie la temperatura camerei.
Punem drojdia la dospit in 100 ml lapte cald cu o lingurita de zahar si un pic de faina presarata deasupra.
Intr-un bol amestecam faina cu sarea si cojile de citrice. Drojdia dospita o turnam peste faina si amestecam cu mana. Adaugam apoi ouale batute si treptat restul de lapte cald in care am topit zaharul, iar spre final uleiul. Framantam cu mana pana nu se mai lipeste aluatul de maini.
Acoperim cu un prosop si eventual o patura si lasam la dospit la loc cald, ferit de curenti de aer, timp de aprox. o ora.

In acest timp pregatim umplutura. Rahatul in culori diverse il taiem bucatele pe un carpator presarat cu zahar pudra. Dam si rahatul si cutitul prin zahar pudra pentru a putea taia mai usor.

Impartim aluatul in trei parti egale.
Ungem masa de lucru cu putin ulei si cu mainile unse la fel cu ulei, intindem pe rand trei foi pe care presaram bucatile de rahat si apoi le rulam.

Impletim cele trei rulouri si punem cozonacul impletit intr-o tava de cozonac uns cu ulei.
Lasam din nou la dospit aprox. 20-30 de minute.
Ungem cozonacul cu galbenusul de ou amestecat cu o lingurita de lapte si dam la cuptorul preincalzit la 175 de grade, timp de aprox 35-40 minute.

Dupa ce il scoatem din cuptor, lasam sa se raceasca putin, apoi feliem si servim.

Aceasta reteta a fost propusa de blogul timeaioo.blogspot.ro


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri