Timp de preparare: 50 - min
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru Ciocanele de pui caramelizate la cuptor, cu garnitura de mazare si morcovi trase la tigaie:
- 1 lingura zahar
- 1 lingura sare
- 5 catei de usturoi
- 1/2 lingurita piper negru macinat
- 1/2 pahar cu apa
- 6 pulpe de pui
- 0,5 kg morcovi
- 1 conserva sau borcan mazare
- sos rosii sau bulion
Mod de preparare Ciocanele de pui caramelizate la cuptor, cu garnitura de mazare si morcovi trase la tigaie:
Intr-o cratita, puneti zaharul si sarea impreuna si lasati la caramelizat. Cand incepe sa se topeasca zaharul, amestecati putin sa nu se arda. Turnam apa si lasam pe foc mediu pana se topeste complet zaharul caramelizat.
Pulpele le spalati bine si aranjati intr-o tava de cuptor peste care turnam caramelul. Presarati peste carne piper si usturoiul. Le punem la cuptor preincalzit la 200 de grade pentru aproximativ 45 de minute.
Morcovii se taie cubulete si se trag la tigaie impreuna cu mazarea si sosul de rosii. Adaugam sare si piper dupa gust
O reteta propusa de: IULIANA scinteie (iuliaiulia)
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.