Timp de preparare: 30 - min
Dificultate: medie
Ingrediente necesare pentru placinta de dovleac:
- 1 dovleac
- 1 pachet de foi de placinta
- 50 ml ulei
- 200 gr zahar
- 1-2 mere
- coaja de lamaie
- scortisoara
- stafide
- zahar pudra vanilat
Mod de preparare placinta de dovleac:
Dovleacul se taie cubulete si se fierbe. Intr-o cratita se pune uleiul, dovleacul racit, zaharul, coaja de lamaie, marul ras si se amesteca pana se paseaza bine. Se scot 3 foi de placinta, se stropesc cu putin ulei si se pune din compozitie dupa care se ruleaza. Se fac 2-3 rulouri in functie de dimensiunea tavii. Se stropeste tava, se aseaza rulourile si se ung cu putin ulei. Placinta va fi tinuta la cuptor aproximativ 30 de minute pana ce se rumeneste, Dupa ce va fi scoasa din cuptor se presara zahar pudra vanilat.
O reteta propusa de: Adina Simion (Adina_Georgiana_Simion_1)
România se mișcă: primul milion de euro alocat pentru eliminarea barierelor în calea mobilității sociale
Sarcina în adolescență – riscuri și recomandări
Ce vrea Bolojan să schimbe la companiile de stat: măsurile propuse
România obține patru medalii la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete 2025!