Placinta de Buzau!

Timp de preparare: 30 - min

Dificultate: medie

Ingrediente necesare pentru placinta de dovleac:

  • 1 dovleac
  • 1 pachet de foi de placinta
  • 50 ml ulei
  • 200 gr zahar
  • 1-2 mere
  • coaja de lamaie
  • scortisoara
  • stafide
  • zahar pudra vanilat

Mod de preparare placinta de dovleac:

Dovleacul se taie cubulete si se fierbe. Intr-o cratita se pune uleiul, dovleacul racit, zaharul, coaja de lamaie, marul ras si se amesteca pana se paseaza bine. Se scot 3 foi de placinta, se stropesc cu putin ulei si se pune din compozitie dupa care se ruleaza. Se fac 2-3 rulouri in functie de dimensiunea tavii. Se stropeste tava, se aseaza rulourile si se ung cu putin ulei. Placinta va fi tinuta la cuptor aproximativ 30 de minute pana ce se rumeneste, Dupa ce va fi scoasa din cuptor se presara zahar pudra vanilat.

placinta de dovleac

O reteta propusa de: Adina Simion (Adina_Georgiana_Simion_1)


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Placinta de dovleac.