6 Decembrie 2012 publicat în Retete culinare 20 share-uri

Pandispan simplu cu prune, scortisoara si ciocolata adica o prajitura rapida cand se anunta musafiri si nu ai nimic. Bun, rapid si usor de facut.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru pandispan cu prune si topping de ciocolata:

  • 4 oua
  • 170 gr zahar
  • 200 ml lapte
  • 150 ml ulei
  • 350 gr faina
  • 1 plic praf de copt
  • 400 gr prune fara samburi
  • 1 lingurita praf de scortisoara
  • 2 pliculete zahar vanilat

Glazura:

  • 50 gr ciocolata cu lapte + 1 lingurita unt

Mod de preparare pandispan cu prune si topping de ciocolata:

Mixam oualecu intregi cu un varf de sare timp de 7-8 minute cu mixerul la viteza maxima.
Adaugam zaharul si mixam inca 2-3 minute. Apoi turnam treptat uleiul si laptele mixand in continuare. La final adaugam faina amestecata cu praful de copt folosind o spatula si amestecand usor pentru a nu se lasa spuma.
Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Asezam deasupra prunele, peste care presaram zaharul vanilat si scortisoara.
Dam la cuptorul preincalzit la 175-180 de grade timp de 30-35 minute. Facem testul cu scobitoarea pt a ne asigura ca blatul este copt.
Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca usor apoi taiem prajitura cubulete.

Kudika Tarot

Topim ciocolata impreuna cu untul pe baie de aburi. Turnam glazura intr-o punguta pe care o gaurim la una din capete si trasam cateva dungi de glazura peste fiecare cub de prajitura.

Aceasta reteta a fost propusa de blogul timeaioo.blogspot.ro


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri