Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru pandispan cu prune si topping de ciocolata:
- 4 oua
- 170 gr zahar
- 200 ml lapte
- 150 ml ulei
- 350 gr faina
- 1 plic praf de copt
- 400 gr prune fara samburi
- 1 lingurita praf de scortisoara
- 2 pliculete zahar vanilat
Glazura:
- 50 gr ciocolata cu lapte + 1 lingurita unt
Mod de preparare pandispan cu prune si topping de ciocolata:
Mixam oualecu intregi cu un varf de sare timp de 7-8 minute cu mixerul la viteza maxima.
Adaugam zaharul si mixam inca 2-3 minute. Apoi turnam treptat uleiul si laptele mixand in continuare. La final adaugam faina amestecata cu praful de copt folosind o spatula si amestecand usor pentru a nu se lasa spuma.
Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Asezam deasupra prunele, peste care presaram zaharul vanilat si scortisoara.
Dam la cuptorul preincalzit la 175-180 de grade timp de 30-35 minute. Facem testul cu scobitoarea pt a ne asigura ca blatul este copt.
Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca usor apoi taiem prajitura cubulete.

Topim ciocolata impreuna cu untul pe baie de aburi. Turnam glazura intr-o punguta pe care o gaurim la una din capete si trasam cateva dungi de glazura peste fiecare cub de prajitura.
Aceasta reteta a fost propusa de blogul timeaioo.blogspot.ro
Schimbări importante în regulile de circulație. Poliția a anunțat cum se circulă acum în sensul giratoriu: ”Vechea practică nu mai e valabilă”
Concert umanitar pentru victimele cutremurului din Turcia
Ce trebuie să faci în timpul unui cutremur. Ce trebuie să conțină rucsacul de urgență
The Story of Autism rescrie povestea copiilor cu autism şi lansează o campanie de strângere de fonduri