IN ACEST ARTICOL:
Acum ca a venit frigul nu ma opreste nimic sa fac din nou paine in cuptor. Si daca in timpul saptamanii nu am timp pt asa ceva, in weekend fac tot posibilul sa fac cel putin o painica gustoasa. Painea din weekend-ul trecut a fost una pufoasa din faina alba si lapte.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru paine alba cu lapte:

  • 500 gr faina
  • 200 ml lapte
  • 140 ml apa
  • 1 pliculet drojdie uscata
  • 1 lingurita sare de mare
  • 1 lingurita zahar
  • 3-4 linguri ulei de rapita
  • un pic de ulei pentru uns tava

Pentru uns: un galbenus de ou amestecat cu 2 lingurite lapte

Mod de preparare paine alba cu lapte:

Punem drojdia la dospit timp de 10-15 in 100 ml lapte caldut amestecat cu zaharul.
Amestecam faina cu sarea si adaugam drojdia dospita apoi adaugam treptat, amestecand cu mana, restul de lapte caldut si apa calda. Framantam cu mana adaugand si uleiul, pana nu se mai lipeste aluatul de maini.
Acoperim si punem la loc cald ferit de curenti de aer pentru aproximativ o ora.
Impartim aluatul in trei si rulam trei suluri pe care le unim la unul din capete apoi impletim.
Asezam aluatul impletit intr-o tava de cozonac unsa cu putin ulei, acoperim tava cu un prosop si mai lasam la dospit aprox 20-30 de minute.
Ungem apoi cu galbenusul de ou si dam la cuptorul preincalzit la 170-175 de grade timp de aprox 40 minute.
Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca inainte de a felia.

Aceasta reteta a fost oferita de blogul timeaioo.blogspot.ro


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri