Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru paine alba cu lapte:
- 500 gr faina
- 200 ml lapte
- 140 ml apa
- 1 pliculet drojdie uscata
- 1 lingurita sare de mare
- 1 lingurita zahar
- 3-4 linguri ulei de rapita
- un pic de ulei pentru uns tava
Pentru uns: un galbenus de ou amestecat cu 2 lingurite lapte
Mod de preparare paine alba cu lapte:
Punem drojdia la dospit timp de 10-15 in 100 ml lapte caldut amestecat cu zaharul.
Amestecam faina cu sarea si adaugam drojdia dospita apoi adaugam treptat, amestecand cu mana, restul de lapte caldut si apa calda. Framantam cu mana adaugand si uleiul, pana nu se mai lipeste aluatul de maini.
Acoperim si punem la loc cald ferit de curenti de aer pentru aproximativ o ora.
Impartim aluatul in trei si rulam trei suluri pe care le unim la unul din capete apoi impletim.
Asezam aluatul impletit intr-o tava de cozonac unsa cu putin ulei, acoperim tava cu un prosop si mai lasam la dospit aprox 20-30 de minute.
Ungem apoi cu galbenusul de ou si dam la cuptorul preincalzit la 170-175 de grade timp de aprox 40 minute.
Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca inainte de a felia.
Aceasta reteta a fost oferita de blogul timeaioo.blogspot.ro
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară