Timp de preparare: 45 - min
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru friptura de pui cu orez si salata verde:
- 2 pulpe pui
- 1 buc. lamaie
- 1 salata verde
- 1 lingura sare
- 2 ceasca orez bob mare
- 1 lingura morcov taiat cubulete mici
- 1 lingurita condiment pui
Mod de preparare friptura de pui cu orez si salata verde:
Se spala pulpa de pui, se sareaza putin se adauga si condimentul pentru pui.
Intr-o carticioara se pune putin ulei, cand s-a incins se adauga o cana de orez si 3 cani de apa. Pana incepe apa sa fiarba se curata jumatate de morcov si se taie cubulete mici sau se da pe razatoarea mica si se adauga peste compozitia din craticioara pentru a fierbe. Cand orezul incepe sa fiarba se adauga sare dupa gust.
Se pune gratarul sau tigaia tefal cu bulina rosie la incins. Pulpele de pui se unge cu putin ulei si se pune pe gratar sau tigaie.
Se lasa circa 5 min. pe prina parte, cand se intoarce pe partea cealalta se lasa doar 3 minute pentru a ramane suculenta.
Intre timp este gata si orezul. Se aseaza pe farfurie orezulsi pulpa de pui. Salata se spala se rupe bucati si se amesteca cu sare, otet si ulei.
O reteta propusa de: mariana niculae (mariana_nick)
Ajungem MARI lansează Muzeul Viu al Empatiei
România se mișcă: primul milion de euro alocat pentru eliminarea barierelor în calea mobilității sociale
Sarcina în adolescență – riscuri și recomandări
Ce vrea Bolojan să schimbe la companiile de stat: măsurile propuse