Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru zacusca de vinete traditionala:
- 4 kg vinete
- 3 kg ardei capia
- 1 kg ceapa
- 0,5 kg morcov,
- 0,5 litri suc de rosii
- 1 litru ulei
- foi de dafin
- boia
- piper
- sare
Mod de preparare zacusca de vinete traditionala:
Vinetele si ardeii se coc pe gratar, in cuptor sau pe flacara aragazului. Se curata de coaja si de seminte (ardeii), apoi se lasa sa se scurga. Ceapa se trece prin masina de tocat si se caleste in uleiul incins, impreuna cu morcovul ras mic. Dupa 20-25 minute, se adauga vinetele tocate marunt, se amesteca bine, iar dupa 10-15 minute se adauga ardeii trecuti prin masina de tocat. Dupa inca 15 minute se adauga sucul de rosii, 2-3 foi de dafin, boia dulce si iute, sare si piper dupa gust.
Zacusca se lasa sa fiarba timp de aprox. doua ore pe foc mic, amestecand des, pentru a nu se prinde de fundul vasului. Cand scade si uleiul se ridica la suprafata, se opreste focul. Zacusca se pune fierbinte in borcanele sterilizate, se infileteaza capacele si se infasoara in paturi mai groase. Se lasa asa pana cand se racesc, apoi de pot depozita in camara.
Aceasta reteta a fost propusa de blogul truedelights.ro
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară