O reteta delicioasa si usor de preparat.

Timp de preparare: 40 - min

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru reteta orez basmati cu legume si parmesan:

  • Legume:
  • Ciuperci champingon
  • O vanata
  • Un dolvecel
  • Ardei
  • 1/2 rosii
  • *orice alte legume preferate
  • O cana orez Basmati
  • Parmesan
  • Sos de soia (optional)

Mod de preparare:
Legumele se taie bucatele, nu foarte mici si se pun intr-o tigaie incapatoare la fiert. (Intai vinetele si dovleceii, mai apoi ardeii, ciupercile si la sfarsit rosiile). Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.
Dupa ce legumele s-au calit se adauga orezul, iar peste se adauga apa cat sa acopere orezul si se lasa sa fiarba la foc mic. Dupa ce apa a scazut orezul va fi putin mai tare (crocant). Nu se mai adauga apa, ci se acopera cu un capac si se lasa la foc mic.
Dupa ce este gata, se adauga 2 linguri de sos de soia si se presara parmesan ras.

orez basmati

Pofta buna!

O reteta propusa de: (garbo_370)


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Orez Basmati cu Legume si Parmesan.