Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru ciorba de burta:
- 1 kg burta prefiarta taiata fideluta
- 1 bucata potrivita cu rasol de vita
- 2 morcovi
- 1 pastarnac
- 1 radacina patrunjel
- 1 ceapa
- 1 bucata mica de telina
- cateva boabe de piper
- o foaie de dafin
- sare
- patrunjel verde
Pentru finisare:
- 200 g smantana
- 3 galbenusuri de ou
- 4-5 catei de usturoi
- otet
Mod de preparare ciorba de burta:
Burta se dezgheata, se spala, apoi se pune intr-un vas cu 3-4 litri apa. Se adauga rasolul de vita bine spalat si taiat in bucati mai mici, foaia de dafin si cateva boabe de piper. Se pun la fiert timp de 20 – 25 minute. In timpul fierberii se aduna spuma care se formeaza la suprafata.
Se curata si se spala morcovii, pastarnacul, telina, ceapa si se adauga la fiert, toate intregi. Se adauga acum si o lingurita cu sare, se scoate foaia de dafin si se continua fierberea pentru inca 40-50 minute sau pana cand carnea de vita se desprinde de pe os, iar burta este fiarta.
La final, legumele se pot scoate din ciorba sau se pot lasa, fiind foarte gustoase.
Dupa ce se opreste focul, ciorba se completeaza cu sosul format din smantana amestecata cu galbenusuri, usturoi zdrobit, otet dupa gust si sare asemenea.
Ciorba de burta se presara cu patrunjel verde tocat marunt si se poate aduce la masa, insotita bineinteles, de smantana, otet, ardei iute si sare – pentru cine doreste sa adauge in plus.
Aceasta reteta este oferita de blogul truedelights.ro
Ce își doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: Resimt o responsabilitate imensă de a-și ști copilul în siguranță pe viitor
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie
Arhetipurile în mentalul colectiv românesc. Alegerile și fricile românilor