Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru ciorba de burta:
- 1 kg burta prefiarta taiata fideluta
- 1 bucata potrivita cu rasol de vita
- 2 morcovi
- 1 pastarnac
- 1 radacina patrunjel
- 1 ceapa
- 1 bucata mica de telina
- cateva boabe de piper
- o foaie de dafin
- sare
- patrunjel verde
Pentru finisare:
- 200 g smantana
- 3 galbenusuri de ou
- 4-5 catei de usturoi
- otet
Mod de preparare ciorba de burta:
Burta se dezgheata, se spala, apoi se pune intr-un vas cu 3-4 litri apa. Se adauga rasolul de vita bine spalat si taiat in bucati mai mici, foaia de dafin si cateva boabe de piper. Se pun la fiert timp de 20 – 25 minute. In timpul fierberii se aduna spuma care se formeaza la suprafata.
Se curata si se spala morcovii, pastarnacul, telina, ceapa si se adauga la fiert, toate intregi. Se adauga acum si o lingurita cu sare, se scoate foaia de dafin si se continua fierberea pentru inca 40-50 minute sau pana cand carnea de vita se desprinde de pe os, iar burta este fiarta.
La final, legumele se pot scoate din ciorba sau se pot lasa, fiind foarte gustoase.
Dupa ce se opreste focul, ciorba se completeaza cu sosul format din smantana amestecata cu galbenusuri, usturoi zdrobit, otet dupa gust si sare asemenea.
Ciorba de burta se presara cu patrunjel verde tocat marunt si se poate aduce la masa, insotita bineinteles, de smantana, otet, ardei iute si sare – pentru cine doreste sa adauge in plus.
Aceasta reteta este oferita de blogul truedelights.ro
Sancțiuni mai aspre pentru conducătorii auto din România. Ce noi restricții prevede Codul Rutier
EXCLUSIV. Zile libere pentru fertilizare in vitro, printre cele 13 puncte agreate de sindicate și Guvern
Trotinetele electrice ar putea fi interzise în București. Ce spune Primăria Capitalei
OFICIAL Se prelungește perioada de înscriere la Bacalaureat și se decalează termenul de încheiere a mediilor la clasele a XII-a și a XIII-a