Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru ciorba de burta:
- 1 kg burta prefiarta taiata fideluta
- 1 bucata potrivita cu rasol de vita
- 2 morcovi
- 1 pastarnac
- 1 radacina patrunjel
- 1 ceapa
- 1 bucata mica de telina
- cateva boabe de piper
- o foaie de dafin
- sare
- patrunjel verde
Pentru finisare:
Sfaturi utile ca să nu vă îngrășați în vacanța de Paște și 1 Mai

- 200 g smantana
- 3 galbenusuri de ou
- 4-5 catei de usturoi
- otet
Mod de preparare ciorba de burta:
Burta se dezgheata, se spala, apoi se pune intr-un vas cu 3-4 litri apa. Se adauga rasolul de vita bine spalat si taiat in bucati mai mici, foaia de dafin si cateva boabe de piper. Se pun la fiert timp de 20 – 25 minute. In timpul fierberii se aduna spuma care se formeaza la suprafata.
Se curata si se spala morcovii, pastarnacul, telina, ceapa si se adauga la fiert, toate intregi. Se adauga acum si o lingurita cu sare, se scoate foaia de dafin si se continua fierberea pentru inca 40-50 minute sau pana cand carnea de vita se desprinde de pe os, iar burta este fiarta.
La final, legumele se pot scoate din ciorba sau se pot lasa, fiind foarte gustoase.
Dupa ce se opreste focul, ciorba se completeaza cu sosul format din smantana amestecata cu galbenusuri, usturoi zdrobit, otet dupa gust si sare asemenea.
Ciorba de burta se presara cu patrunjel verde tocat marunt si se poate aduce la masa, insotita bineinteles, de smantana, otet, ardei iute si sare – pentru cine doreste sa adauge in plus.
Aceasta reteta este oferita de blogul truedelights.ro
4 idei de mâncăruri sănătoase pe care le poți prepara pe grătar

Studiu: 71% dintre copii susțin că violența este prezentă în școlile lor
Copiii vorbesc despre viitorul și drepturile pe care și le doresc
Grupuri de suport și pentru aparținătorii pacienților cu cancer
Scrisoare deschisă a Directorului executiv UNICEF: Cinci lecții pe care le putem învăța din pandemie