Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru ciorba de burta:
- 1 kg burta prefiarta taiata fideluta
- 1 bucata potrivita cu rasol de vita
- 2 morcovi
- 1 pastarnac
- 1 radacina patrunjel
- 1 ceapa
- 1 bucata mica de telina
- cateva boabe de piper
- o foaie de dafin
- sare
- patrunjel verde
Pentru finisare:
- 200 g smantana
- 3 galbenusuri de ou
- 4-5 catei de usturoi
- otet
Mod de preparare ciorba de burta:
Burta se dezgheata, se spala, apoi se pune intr-un vas cu 3-4 litri apa. Se adauga rasolul de vita bine spalat si taiat in bucati mai mici, foaia de dafin si cateva boabe de piper. Se pun la fiert timp de 20 – 25 minute. In timpul fierberii se aduna spuma care se formeaza la suprafata.
Se curata si se spala morcovii, pastarnacul, telina, ceapa si se adauga la fiert, toate intregi. Se adauga acum si o lingurita cu sare, se scoate foaia de dafin si se continua fierberea pentru inca 40-50 minute sau pana cand carnea de vita se desprinde de pe os, iar burta este fiarta.
La final, legumele se pot scoate din ciorba sau se pot lasa, fiind foarte gustoase.
Dupa ce se opreste focul, ciorba se completeaza cu sosul format din smantana amestecata cu galbenusuri, usturoi zdrobit, otet dupa gust si sare asemenea.
Ciorba de burta se presara cu patrunjel verde tocat marunt si se poate aduce la masa, insotita bineinteles, de smantana, otet, ardei iute si sare – pentru cine doreste sa adauge in plus.
Aceasta reteta este oferita de blogul truedelights.ro
România este o zonă de risc pentru bolile care sunt transmise la oameni și la animale prin intermediul căpușelor
Andreea Lichi, fata cu suflet de porțelan și tărie de oțel purtate într-un fotoliu rulant
Victimele nevinovate ale războiului: Un copil ucrainean fuge din țară în aproape fiecare secundă.
Linie telefonică gratuită pentru servicii medicale, pentru refugiații din Ucraina