Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru pastrav la cuptor:
- 4 bucati de pastrav
- 20 de felii de bacon feliate subtire
- 3-4 catei de usturoi
- zeama de lamaie
- ulei de masline
- marar verde.
- sare
- piper
Mod de preparare pastrav la cuptor:
"Confectionam" o maioneza de usturoi din usturoiul zdrobit peste care adaugam putina sare, apoi ulei de masline si zeama de lamaie. Amestecam bine pentru o buna omogenizare si potrivim de sare si piper.
Pestele curatat, spalat si scurs il ungem bine, bine atat la exterior cat si pe interior cu acest amestec. "Imbracam" fiecare bucata de peste cu felii de bacon de la cap pana la coada (eu am folosit cate 5 felii de bacon pentru fiecare bucata de peste in parte) .Asezam bucatile de peste pe gratarul unei tavi in care am pus o cana cu apa si dam la cuptor la foc potrivit. Tinem pana cand pestele este bine facut iar baconul frumos rumenit.
Am servit alaturi de o garnitura cu 2 feluri de cartofi: cartofi aurii si cartofi la cuptor. Asezonam cu marar verde.
O reteta oferita de blogul mmihalache.blogspot.ro
Doar un sfert dintre români redirecţionează 3,5% din impozitul pe venit către un ONG, deși este gratuit!
APAN România organizează cea mai importantă conferință dedicată persoanelor cu scleroză multiplă, pe 30-31 mai la Hotel Caro
Când deschizi ochii la ce se întâmplă, nu-i mai poți închide la loc – despre vot, frică și misoginie cu Ada Maria Ileana
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”