Dificultate: medie

Ingrediente necesare pentru ciorba de burta:
    1 kg burta de vaca 1 kg oase de vita(cu sita,dar si cu ceva carne) 2 cepe mari 3-4 morcovi piper,sare,otet 4 oua 2 linguri mustar 500 gr smantana
Mod de preparare ciorba de burta:

Se pun oasele impreuna cu burta de vaca la fiert in apa curata.Se lasa la fiert cel putin 4 ore(daca cumparati burta de vaca prefiarta,fierbeti-o maxim 2 ore)Dupa ce au fiert carnurile,se scot din supa si se taie fasii subtiri(inclusiv carnea de pe oase). Acum este momentul sa adaugati ceapa intreaga in supa,impreuna cu sarea,piperul,eventual o foaie de dafin.Lasati sa fiarba 20 min.Intre timp se dau morcovii pe razatoarea cu ochiuri mici,dupa care se calesc intr-un strop de ulei. Scoateti ceapa din supa,adaugati morcovii si mustarul,pe care l-ati amestecat intr-un bol mic cu 2 linguri din supa fierbinte. Mai lasati supa sa dea in cateva clocote. Intre timp bateti bine ouale impreuna cu smantana, stingeti focul supei si lasati-o sa se raceasca pret de vreo 10 min,luati cu un polonic mic putina supa calda si adaugati-o incetul cu incetul in smantana cu oua,apoi turnati totul in oala cu supa,amestecand incet.Asta-i tot,serviti alaturi de otet si mujdei de usturoi ,cui ii place si nu uitati sa adaugati si carnita in ciorba ,atunci cand o puneti in farfurie.

Aceasta reteta a fost oferita de blogul poetagurmanda.blogspot.ro

Ai o reteta inedita? Click aici pentru a o face cunoscuta!