Dificultate: medie
Ingrediente necesare pentru ciorba de burta:
- 1 kg burta de vaca
- 1 kg oase de vita(cu sita,dar si cu ceva carne)
- 2 cepe mari
- 3-4 morcovi
- piper,sare,otet
- 4 oua
- 2 linguri mustar
- 500 gr smantana
Mod de preparare ciorba de burta:
Se pun oasele impreuna cu burta de vaca la fiert in apa curata.Se lasa la fiert cel putin 4 ore(daca cumparati burta de vaca prefiarta,fierbeti-o maxim 2 ore)Dupa ce au fiert carnurile,se scot din supa si se taie fasii subtiri(inclusiv carnea de pe oase). Acum este momentul sa adaugati ceapa intreaga in supa,impreuna cu sarea,piperul,eventual o foaie de dafin.Lasati sa fiarba 20 min.Intre timp se dau morcovii pe razatoarea cu ochiuri mici,dupa care se calesc intr-un strop de ulei. Scoateti ceapa din supa,adaugati morcovii si mustarul,pe care l-ati amestecat intr-un bol mic cu 2 linguri din supa fierbinte. Mai lasati supa sa dea in cateva clocote. Intre timp bateti bine ouale impreuna cu smantana, stingeti focul supei si lasati-o sa se raceasca pret de vreo 10 min,luati cu un polonic mic putina supa calda si adaugati-o incetul cu incetul in smantana cu oua,apoi turnati totul in oala cu supa,amestecand incet.Asta-i tot,serviti alaturi de otet si mujdei de usturoi ,cui ii place si nu uitati sa adaugati si carnita in ciorba ,atunci cand o puneti in farfurie.
Aceasta reteta a fost oferita de blogul poetagurmanda.blogspot.ro
Sancțiuni mai aspre pentru conducătorii auto din România. Ce noi restricții prevede Codul Rutier
EXCLUSIV. Zile libere pentru fertilizare in vitro, printre cele 13 puncte agreate de sindicate și Guvern
Trotinetele electrice ar putea fi interzise în București. Ce spune Primăria Capitalei
OFICIAL Se prelungește perioada de înscriere la Bacalaureat și se decalează termenul de încheiere a mediilor la clasele a XII-a și a XIII-a