Aceasta este o reteta secreta...[so be aware] sau cel putin a fost!

Dificultate: medie

Ingrediente necesare pentru ciorba de burta:

  • 1 kg burta de vaca
  • 1 kg oase de vita(cu sita,dar si cu ceva carne)
  • 2 cepe mari
  • 3-4 morcovi
  • piper,sare,otet
  • 4 oua
  • 2 linguri mustar
  • 500 gr smantana

Mod de preparare ciorba de burta:

Se pun oasele impreuna cu burta de vaca la fiert in apa curata.Se lasa la fiert cel putin 4 ore(daca cumparati burta de vaca prefiarta,fierbeti-o maxim 2 ore)Dupa ce au fiert carnurile,se scot din supa si se taie fasii subtiri(inclusiv carnea de pe oase). Acum este momentul sa adaugati ceapa intreaga in supa,impreuna cu sarea,piperul,eventual o foaie de dafin.Lasati sa fiarba 20 min.Intre timp se dau morcovii pe razatoarea cu ochiuri mici,dupa care se calesc intr-un strop de ulei. Scoateti ceapa din supa,adaugati morcovii si mustarul,pe care l-ati amestecat intr-un bol mic cu 2 linguri din supa fierbinte. Mai lasati supa sa dea in cateva clocote. Intre timp bateti bine ouale impreuna cu smantana, stingeti focul supei si lasati-o sa se raceasca pret de vreo 10 min,luati cu un polonic mic putina supa calda si adaugati-o incetul cu incetul in smantana cu oua,apoi turnati totul in oala cu supa,amestecand incet.Asta-i tot,serviti alaturi de otet si mujdei de usturoi ,cui ii place si nu uitati sa adaugati si carnita in ciorba ,atunci cand o puneti in farfurie.

Aceasta reteta a fost oferita de blogul poetagurmanda.blogspot.ro

ciorba de burta

Ai o reteta inedita? Click aici pentru a o face cunoscuta!


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Ciorba de burta ca in Caracal.