Timp de preparare: 30 - min
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru spaghete cu ciuperci:
- 400 g spaghete tricolore din grau dur
- 8 ciuperci mari
- 400 g rosii cuburi
- 1 ardei kapia copt,rosu
- 1/2 ceapa medie
- 6-7 catei de usturoi
- oregano
- sare si piper
- boia iute afumata
- parmezan
- 4 linguri de ulei de masline
Mod de preparare spaghete cu ciuperci:
Prima data, incingem o tigaie si aruncam pe fundul ei un praf de sare de mare.Punem ciupercile spalate si uscate peste sare si lasam sa se friga la foc mic.Pentru un aspect mai placut lasam piciorusul ciupercii atasat.
Ciupercile fripte le feliem,usturoiul se zdrobeste,ardeiul se taie marunt si ceapa se toaca marunt.
In faza a doua,incingem uleiul de masline,calim usor ceapa si usturiul.Adaugam ciupercile,le calim si pe ele, le condimentam cu sare,piper,boia iute afumata si oregano.Turnam rosiile si ardeiul copt.Amestecam si lasam sa fiarba sosul cam 5 minute,sa mai scada putin.
Spaghetele colorate se fierb al dente(mai putin decat normal) in apa cu sare si un strop de ulei de masline.Se scurg si se trec rapid printr-un jet de apa rece.
Servim pastele in farfurii calde cu sosul grozav de ciuperci fripte si razuim parmezan.
Pofta buna!
Cel ce nu mananca ,nu stie ce pierde !:)
Reteta oferita de: https://calatorii-culinare-adina.blogspot.ro/
O reteta propusa de: Adriana Dumitru (Adriana_Dumitru_1)
Unde poți bea apă de la robinet în România? Harta cu locuri care oferă apă potabilă gratuit
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă