Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru cupcakes pufoase:
- 8 albusuri
- 80 g faina
- 100 g zahar pudra
- 100 g zahar tos
- 60 ml apa
- zahar vanilat
- esenta de vanilie
- un pliculet praf de copt
- coaja de la o lamaie
Pentru icingul de bezea:
- 2 albusuri
- 100 g zahar
- 60 ml apa
- esenta de vanilie
Mod de preparare cupcakes pufoase:
Cum va spuneam, am folosit albusuri congelate, pe care le-am lasat sa se decongeleze incet in frigider. Pentru cupcakes mixamalbusurile cu apa si esenta de vanilie pana cand se formeaza spuma. Adaugam zaharul tos, rar, lingura cu lingura, mixand la viteza mai mare. Nu mai amestecati daca spuma devine lucioasa.
Cernem faina si zaharul pudra si le amestecam cu zaharul vanilat si praful de copt. Incorporam in albusuri ingredientele uscate, in doua transe, mixand putin dupa fiecare. La final adaugam si coaja de lamaie.
Turnam compozitia in formele de silicon si dam la cuptor cam 15 - 20 de minute, pana se rumenesc. Daca nu aveti forme de silicon si folositi unele de hartie sau tave de muffins, ungeti formele cu ulei. Fiindca din compozitie lipseste cu desavarsire grasimea, riscati ca muffins-urile sa fie greu de scos din forme pentru ca se lipesc. Lasam cupcakes-urile sa se raceasca inainte de a le scoate din forme.
Pregatim icingul de bezea dupa cum urmeaza: dizolvam zaharul in apa si le fierbem 5-8 minute, pana obtinem un sirop. Batem albusurile cu esenta de vanilie pana obtinem o spuma moale. Turnam siropul fierbinte peste albusuri mixandla viteza mai mare pana obtinem o spuma delicioasa.
Ornam cupcakes-urile cu icingul de bezea.
O reteta oferita de blogul furnicuti.blogspot.ro
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară