Reteta mea de dulceata de piersici este una veche, rapida si parfumata!

Timp de preparare: 2 - ore

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru dulceata de piersici:

  • Ingrediente:
  • 3 kg de piersici coapte dar tari (fara samburi)
  • 2 kg de zahar
  • zeama de lamaie (optional)

Mod de preparare dulceata de piersici:

Piersicile tari si coapte le-am taiat in doua si le-am scos samburii. In 3-4 minute le-am feliat la robot.
Intr-o cratita de inox am turnat zaharul si piersicile si am dat la foc mic . Am avut impresia ca fac dulceata de trandafiri din cauza feliilor subtiri, ca niste petale.
Cu o lingura de lemn, alegeti una mai mica sau mai mare, am amestecat usor pana ce zaharul a inceput sa se topeasca. Cand se formeaza spuma, o adunam cu spumiera.
Dulceata va fi gata in momentul in care fructele isi schimba culoarea si plutesc deasupra.
O turnam fierbinte in borcane, le inchidem bine ,asezam borcanele cu gura in jos si le invelim cu o patura pana a doua zi.

Delicioasa, pe cuvant !

Pe blog http://calatorii-culinare-adina.blogspot.ro gasiti mai multe imagini sugestive !

dulceata de piersici

O reteta propusa de: Adriana Dumitru (Adriana_Dumitru_1)

Ai o reteta inedita? Click aici pentru a o face cunoscuta!

Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Dulceata de piersici.