Timp de preparare: 2 - ore
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru dulceata de piersici:
- Ingrediente:
- 3 kg de piersici coapte dar tari (fara samburi)
- 2 kg de zahar
- zeama de lamaie (optional)
Mod de preparare dulceata de piersici:
Piersicile tari si coapte le-am taiat in doua si le-am scos samburii. In 3-4 minute le-am feliat la robot.
Intr-o cratita de inox am turnat zaharul si piersicile si am dat la foc mic . Am avut impresia ca fac dulceata de trandafiri din cauza feliilor subtiri, ca niste petale.
Cu o lingura de lemn, alegeti una mai mica sau mai mare, am amestecat usor pana ce zaharul a inceput sa se topeasca. Cand se formeaza spuma, o adunam cu spumiera.
Dulceata va fi gata in momentul in care fructele isi schimba culoarea si plutesc deasupra.
O turnam fierbinte in borcane, le inchidem bine ,asezam borcanele cu gura in jos si le invelim cu o patura pana a doua zi.
Delicioasa, pe cuvant !
Pe blog https://calatorii-culinare-adina.blogspot.ro gasiti mai multe imagini sugestive !
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?