O supa usoara si hranitoare, cu carne de curcan.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru supa de curcan:

  • 1 kg gaturi de curcan (adica 4 bucati)
  • 3 - 4 cartofi
  • 2 morcovi
  • 1 pastarnac
  • 1 telina
  • 1 ceapa
  • taietei (optional - noi nu am pus)
  • sare, piper
  • patrunjel verde

Mod de preparare supa de curcan:

Gaturile spalate si curatate de pielite se taie bucati potrivite si se pun la fiert in 2,5l de apa cu sare. Cand incep sa fiarba, se ia spuma si se lasa sa fiarba jumatate de ora. Daca scade mult, adaugam apa pentru a pastra aceeasi cantitate. In acest timp spalam, curatam legumele, cartofii si telina le taiem cubulete, morcovii, rondele, iar ceapa si pastarnacul le lasam intregi.
Dupa ce gaturile au fiert, adaugam toate legumele, in afara de cartofi, si lasam sa fiarba 15 - 20 de minute. Acum e momentul sa punem cartofii, iar cand toate legumele sunt fierte potrivim de sare, stingem focul si pescuim din supa ceapa si pastarnacul, pe care le aruncam. Daca folositi si taietei, acestia se fierb separat conform ambalajului, si se adauga la supa in ultimele minutede fiert.
Servim supa calda, cu piper si patrunjel tocat si consideram ca 100 de grame au aproximativ 60 de calorii.

supa de curcan

Bucataria Furnicutilor va invita pe blog pentru descoperi si alte retete delicioase.


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Supa de curcan.