Desi l-am imprumutat de la americani, untul de arahide se dovedeste a fi optiunea multora dintre noi atunci cand au chef de o gustare. Acuzat ca este usor cam gras, untul de arahide contine grasimile bune, indicate pentru arderea colesterolului.

Ingrediente:

- 300g arahide crude, nesarateunt de arahide
- 1-2 linguri de ulei de floarea-soarelui
- 2-3-4 linguri de apa (cat sa-l ajute sa se lege si sa obtii o consistenta cremoasa)
- un praf de sare de mare

Mod de preparare:

1. Se mixeaza alunele in robotul de bucatarie (la viteza maxima) pana rezulta o pasta nu foarte fina

2. Se adauga uleiul, sarea de mare si apa, lingura cu lingura, mixand in continuare, pana obtii consistena potrivita: tre' sa fie cremos si "tartinabil"

Aceasta reteta v-a fost oferita de leblogpiquant


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Unt de arahide de casa.