Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru inghetata de pepene galben:
- 1 pepene galben parfumat
- 1 lingura unt
- 2-3 linguri zahar
- 1 lingurita gelatina
- 100 ml smantana pentru frisca
- 3 linguri zeama de portocala
Mod de preparare inghetata de pepene galben:
Se taie pepenele in doua si se indeparteaza semintele. Se scoate miezul din interior, lasand si pe coaja un strat de aproximativ 1 cm. Se pune gelatina sa se inmoaie in zeama de portocala, apoi se dizolva pe baie de aburi. Se incinge untul intr-o tigaie si se adauga miezul de pepene si zaharul. Se lasa pe foc, pana se inmoaie. Compozitia se paseaza bine cu o furculita apoi se amesteca cu gelatina. Se lasa sa se raceasca. Se bate smantana pana se obtine frisca si se incorporeaza usor in piure-ul racit.
Cu compozitia obtinuta se umplu jumatatile de pepene, se acopera cu folie alimentara si se dau la congelator pentru cel putin 2 ore.
Pentru a descoperi si alte retete delicioase, accesati blogul truedelights.ro
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară