Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru inghetata de pepene galben:
- 1 pepene galben parfumat
- 1 lingura unt
- 2-3 linguri zahar
- 1 lingurita gelatina
- 100 ml smantana pentru frisca
- 3 linguri zeama de portocala
Mod de preparare inghetata de pepene galben:
Se taie pepenele in doua si se indeparteaza semintele. Se scoate miezul din interior, lasand si pe coaja un strat de aproximativ 1 cm. Se pune gelatina sa se inmoaie in zeama de portocala, apoi se dizolva pe baie de aburi. Se incinge untul intr-o tigaie si se adauga miezul de pepene si zaharul. Se lasa pe foc, pana se inmoaie. Compozitia se paseaza bine cu o furculita apoi se amesteca cu gelatina. Se lasa sa se raceasca. Se bate smantana pana se obtine frisca si se incorporeaza usor in piure-ul racit.
Cu compozitia obtinuta se umplu jumatatile de pepene, se acopera cu folie alimentara si se dau la congelator pentru cel putin 2 ore.
Ceai și cafea pentru momente din viață

Pentru a descoperi si alte retete delicioase, accesati blogul truedelights.ro
6 motive sănătoase pentru a bea cafea

Sondaj: Peste jumătate dintre persoanele cu diabet declară că le este greu sau foarte greu să vorbească cu cei apropiați despre hipoglicemie
Studiu: Cum a fost afectată viața profesională și personală a femeilor în timpul pandemiei
Începe a 2-a ediție „Odiseea Tânărului Artist”, concursul național de amploare pentru copiii talentați la artă
Cum pot fi combătute dezavantajele școlii online?