Ciorba de peste

12:06, 9 Iunie 2012 publicat în Retete culinare2 share-uri

Pentru pranz, va recomanda o gustoasa reteta de ciorba de peste.

Dificultate: redusa

Timp de preparare: 1 ora

Citeste si:
Șapte preparate tradiționale românești pe care nu ai cum să nu le...
Șapte preparate tradiționale...

Ingrediente necesare pentru ciorba de peste:

  • carne de peste (am folosit cap si coada de somon Alaska),
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa mica,
  • 1 cartof
  • 1 lingura orez
  • otet
  • frunze verzi de patrunjel
  • leustean si marar
  • sare
  • smantana
  • 1 galbenus de ou
  • felii de lamaie
  • optioanal usturoi

Mod de preparare ciorba de peste:

Morcovii si ceapa, se curata, se spala, se taie cubulete, sau cum doriti, se pun la fiert in 2 l apa. Dupa 15 minute de fiert, adaugati orezul spalat, cartoful curatat, spalat si taiat cubulete, continuati fierberea. Intre timp, separat in putina apa fierbeti carnea de peste, nu dureaza mult, cam 10 minute. Cand carnea de peste este fiarta, luati vasul deoparte, scoateti carnea si eliminati oasele. Zeama rezultata se strecoara in oala cu zarzavatul deja fiert, unde adaugati si bucatile de peste. Acriti ciorba cu otet, potriviti gustul de sare, clocotiti ciorba 1 minut, dupa care stingeti focul. Dregeti mancarea cu galbenusul de ou frecat cu 1-2 linguri de smantana. Deasupra presarati verdeata tocata marunt. Serviti cu felii de lamaie.

O reteta propusa de blogul dulcesarat.blogspot.ro

Citeste si:
Obiceiuri alimentare pentru un stil de viață echilibrat de Sărbători
Obiceiuri alimentare pentru...


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri