3 Mai 2012 publicat în Retete culinare 3 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
Fasolea este un aliment bogat in nutrienti, recomandata in perioada postului si nu numai. Contine fibre insolubile si are proprietati anti-cancerigene. Iar mancarea cu fasole este preferata de multi dintre noi.

Timp de preparare: 20 - min

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru fasole crema cu usturoi:

  • 2 capatani usturoi
  • sare
  • piper
  • 2 radacini de telina
  • 4 morcovi
  • 2 cepe
  • 1 kilogram de fasole uscata alba, cu boabe medii, nu mari.

Mod de preparare fasole crema cu usturoi:

Pentru fasolea crema cu usturoi aveti nevoie de: 2 capatani usturoi, sare, piper, 2 radacini de telina, 4 morcovi, 2 cepe si 1 kilogram de fasole uscata alba, cu boabe medii, nu mari.

Fasolea se lasa in apa, peste noapte. A doua zi, se pune la fiert. Din pacate, fasolea trebuie sa stea circa o ora pe foc. Cu putin timp inainte sa se faca, lasati cateva minute sa fiarba (4-5 minute) legumele, adica telina, morcovii si cepele. Apoi legumele se scot. Fasolea se scoate si ea si se baga in mixer. In mixer se adauga 2 capatani de usturoi curatate, tocate marunt si 2-3 linguri cu ulei vegetal putin incalzit. Se amesteca in mixer, dupa care se scoate si se poate decora cu verdeata. Se poate servi pe paine prajita.



Pofta buna!

text: Stama Madalina



O reteta propusa de: SanatateAcasa Acasa (SanatateAcasa)

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri