Un meniu usor si fara prea multe calorii.

Timp de preparare: 20 - min

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru omleta cu ciuperci:

  • 2 albusuri de ou de gaina
  • 1 ou integral (albus+galbenus)
  • 2-3 lingurite cu ulei de masline
  • 1 lingurite cu sare
  • 5 ciuperci champignon (mici, piciorusele nu se adauga in omleta)
  • 2 felii de paine prajita
  • cca 200 ml de lapte degresat
  • cafea (2-3 lingurite)

Mod de preparare omleta cu ciuperci:

Se amesteca cafeaua cu laptele degresat, de vaca. Daca nu o puteti bea cafeaua, se poate adauga un pic de zahar, nu mai mult de 1 lingurita.

Intre timp, se spala ciupercile cu apa rece, se sterg. Se taie in felii foarte subtiri. Se tin pe gratar cateva minute sau se fierb si se pun deoparte. Se bat albusurile cu oul integral. Se adauga ciupercile gatite. Se amesteca bine. Se pune deoparte omleta.

Se pune paine la prajit, eu iubesc ideea de a praji paine in cuptor, ca mirosul sa "inunde" casa. Recomand paine integrala.

Pentru prajirea omletei aveti nevoie de cca 2-3 lingurite cu ulei de masline pentru prajit, exista asa ceva pe piata, daca nu aveti puteti folosi alt ulei vegetal, rezistent la temperaturi mari.

Se tine omleta putin pe foc. Cand s-a facut, se sectioneaza cu o paleta sau un cutit, o jumatate se pune o felie prajita, alta pe cealalta bucata de paine.

Eh, voila. Omleta cu ciuperci si paine prajita, servita alaturi de cafea cu mult lapte, dar degresat.

omleta cu ciuperci

O reteta propusa de: SanatateAcasa Acasa (SanatateAcasa)


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Mic dejun copios. Omleta cu ciuperci.