Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru rulada cu crema de mere:
Blat:
- 4 oua
- 4 linguri cu zahar
- 3 linguri faina
- esenta de vanilie
Crema:
- 1 cana piure de mere
- 100 ml frisca lichida
- esenta de vanilie
- zeama de lamaie
- 10 g gelatina
Mod de preparare:
Blat:
Se mixeaza albusurile cu zaharul. Se adauga galbenusurile, esenta si faina. Se amesteca foarte usor. In tava de la aragaz se pune hartie pentru copt si se intinde aluatul. Se coace 8-10 minute, in cuptorul deja incalzit la 180 de grade. Se scoate blatul din tava si se aseaza impreuna cu hartia, pe un prosop umed, se ruleaza cu totul si se lasa sa se raceasca.
Crema de mere:
Se curata de coaja 3-4 mere, se rad si se pun la calit impreuna cu o lingura unt. Dupa ce se inmoaie, se lasa sa se raceasca si paseaza cu blenderul, pana se obtine o cana cu piure fin si uniform. Se adauga zeama de lamaie dupa gust si gelatina inmuiata in 4 linguri apa si dizolvata pe baie de aburi. Dupa ce compozitia ajunge la temperatura camerei, se incorporeaza usor frisca batuta.
Asamblarea:
Se desface rulada, se intinde crema de mere si se ruleaza cu ajutorul prosopului. Pe masura ce se ruleaza, se desface si hartia de copt. Se decoreaza cu ciocolata topita. Rulada se lasa la rece pentru 4-5 ore, apoi se poate taia in felii.
O reteta recomandata de truedelights.ro
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?